Companii

Producătorul Napolact rămâne cu două din cele şapte fabrici pe care le deţinea la începutul anului 2007

Producătorul Napolact rămâne cu două din cele şapte...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.05.2014, 00:08 381

Olandezii de la Fries­landCampina, care deţin trei companii pe piaţa locală cu afaceri cumulate de 172 mil. euro în 2012, au anunţat că mută producţia de brânzeturi din fabrica situată în localitatea Carei (judeţul Satu Mare) în unitatea din Baciu (judeţul Cluj) din ianuarie 2015.

Astfel, grupul care a început achiziţiile de companii în România în anul 2000 şi care deţine brandul românesc Napolact mai pune lacăt pe o unitate de producţie şi va ajunge să opereze de anul viitor doar două fabrici din cele şapte pe care le deţinea la începutul anului 2007.

Odată cu închiderile de fabrici, peste 300 de angajaţi au părăsit compania, într-o industrie care a pierdut în criză peste 4.000 de locuri de muncă.

Fabrica din Baciu devine centrul producţiei FrieslandCampina, aici urmând să fie mutată şi activitatea de tăiere şi ambalare a brânzeturilor de la Târgu Mureş. În unitatea de la Târgu Mureş se va continua producţia de iaurturi, conform informaţiilor furni­zate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO