Companii

Producţia Dacia continuă să scadă. Doar Duster contrazice acest trend

Producţia Dacia continuă să scadă. Doar Duster contrazice acest trend

Producţia Dacia continuă să scadă. Doar Duster contrazice acest trend

Autor: Bogdan Alecu

24.06.2011, 00:06 773

Uzina de la Mioveni a produs în mai, pentru cea de-a doua lunăconsecutiv, mai puţine maşini decât în perioada similară a anuluitrecut, în condiţiile în care doar Duster înregistrează o creşterea producţiei, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şiImportatorilor de Automobile (APIA). La nivelul primelor cinci luniale acestui an, Dacia a produs aproape 136.000 de autovehicule, înscădere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Duster rămâne în continuare principalul "motor" al exporturilorDacia în primele cinci luni ale acestui an, cu un volum total de67.400 de maşini în primele cinci luni ale acestui an, conformstatisticilor APIA. Astfel, ponderea exporturilor Dacia s-amenţinut la peste 90% în primele cinci luni ale acestui an, ponderecare a urcat la 98% în cazul SUV-ului Duster.

La aproape un an de la intrarea oficială în producţie a primuluiSUV Dacia, raportul de forţe dintre acesta şi Sandero s-a schimbatcu 180 de grade, în condiţiile în care producţia Sandero a scăzutcu 65% în primele cinci luni din acest an faţă de aceeaşi perioadădin 2010.

Cea mai mică pondere la export din totalul autoturismelorproduse la Mioveni o are în continuare versiunea sedan a modeluluiLogan, de aproape 53%, urmată de Logan MCV cu 94% şi Sandero cu97%. Astfel, dacă din "ecuaţie" s-ar exclude Logan sedan, dintotalul producţiei peste 97% ar merge la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO