Companii

Producţia de electricitate a CEZ în România a scăzut cu 13% în primul semestru

Producţia de electricitate a CEZ în România a scăzut...

Autor: Marius Oncu

14.08.2014, 00:00 263
Profitul operaţional al CEZ a scăzut cu 25% în primul semestru, de la 2,8 miliarde coroane cehe în ianuarie-iunie anul trecut la 2,1 miliarde coroane (76,5 milioane euro) în acest an, din cauza deciziilor autorităţilor române privind certificatele verzi pentru producţia de energie regenerabilă. Pe segmentul de producţie şi trading, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut de peste două ori, de la 1,9 miliarde de coroane în prima jumătate a anului trecut la 800 de milioane de coroane (29,1 milioane de euro).
 
Producţia de electricitate a CEZ în România a scăzut cu 13% în primul semestru, la 0,597 TWh, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile în primele două luni ale anului. Pentru întregul an, CEZ estimează o producţie a parcurilor eoliene din România de circa 1,2 TWh, cu 4% mai puţin faţă de anul trecut, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile la începutul acestui an. Pe distribuţie şi vânzare, profitul operaţional al CEZ a crescut cu peste 40%, de la circa 900 de milioane de coroane în primul semestru de anul trecut la 1,3 miliarde de coroane (47,37 milioane de euro) în primele şase luni din acest an. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO