Companii

Prodvinalco musca piata SUA cu vodca Vampir

23.08.2006, 19:46 41

Compania clujeana Prodvinalco, producator de bauturi alcoolice, a obtinut primele aprobari pentru comercializarea produselor sale pe piata din Statele Unite, primul produs avizat fiind vodca Vampir.
"In prezent, colaboram cu un distribuitor din statul Georgia, care a achizitionat de la noi o cantitate de vodca si urmeaza sa o distribuie in zona. De asemenea, un alt produs, tuica de prune, este in curs de evaluare si de obtinere a avizelor", a declarat pentru ZF Transilvania Mircia Todea, director general al Prodvinalco. Conducerea companiei nu a putut sa faca deocamdata estimari cu privire la volumul vanzarilor de pe piata americana.
Compania Prodvinalco a inregistrat pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 12,5 mil. euro (44 mil. lei), valoarea reprezentand o crestere de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acest indicator financiar s-a cifrat la 11,1 mil. euro (40 mil. lei). In exercitiul financiar 2005, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 24 mil. euro (86,6 mil. lei). Conducerea companiei a bugetat pentru 2006 o cifra de afaceri de 28,5 mil. euro (100 mil. lei). "Cresterea din acest an se datoreaza modificarii preturilor sub influenta cresterii accizei, dar si consolidarii pozitiei companiei pe piata interna si dezvoltarii exporturilor. Evolutia indicatorilor financiari ar putea fi si mai mare, in conditiile in care cresterea accizei ar fi corelata cu o crestere a puterii de cumparare a consumatorilor sau cu inasprirea controalelor fiscale si stoparea pietei la negru", a mai declarat Todea.
Potrivit estimarilor proprii, compania detine o cota de piata de 32% pe segmentul de bitter, 7% pe cel de brandy si pe bauturi spirtoase. Compania este detinuta de salariati si de actionarii care au subscris in cadrul ofertei publice de privatizare. Actiunile companiei sunt tranzactionate la Bursa, unde capitalizarea bursiera este de 3,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO