Companii

Profit in crestere cu 50% la Romcab

16.03.2004, 00:00 16

Producatorul de cabluri electrice Romcab Targu-Mures, parte a grupului Paneuro a incheiat anul 2003 cu o crestere de peste 50% a profitului net, care a ajuns la 6,3 miliarde de lei, fata de 4,1 miliarde de lei cu un an in urma. Cifra de afaceri a companie s-a majorat cu 22%, ajungand la 443 miliarde de lei (11 milioane de euro).
Compania produce cabluri pentru trei segmente de piata, constructii civile, industria auto si produsele de uz casnic. Cablurile pentru constructii civile detin o pondere de 55% in cifra de afaceri a companiei. Conform directorului companiei, Geza Gombos, pe segmentul auto, Romcab produce in exclusivitate pentru export, principalii clienti fiind Aprilia, Ducati si Valeo, in timp ce pe segmentul produselor de uz casnic, principalul client este grupul suedez Electrolux.
Romcab si-a anuntat anul trecut intentia de a lansa o emisiune de obligatiuni pentru a-si finanta activitatea, dar compania a renuntat pentru un moment la aceasta idee. " Nu ne-am inteles cu compania de asigurari care urma sa garanteze emisiunea, asa ca nu am mai lansat obligatiunile. Finantarea prin emisiune de obligatiuni ramane insa o varianta pe care o luam in continuare in calcul," a declarat Geza Gombos.
Din grupul Paneuro fac parte 12 firme, fiecare cu domenii diferite de activitate. Astfel, grupul mai vinde autoturisme Mercedes si Citroen (prin societatile Aliat si Atu), desfasoara activitati de leasing operational si financiar (prin Paneuro Leasing), transport intern si international (prin Paneuro International), constructii civile si industriale (prin Novator).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO