Companii

Profitul DumagasTransport, afectat de majorarea pretului carburantilor

Profitul DumagasTransport, afectat de majorarea pretului carburantilor

Afacerile companiei de transport au crescut cu 40% in primul semestru, sub nivelul bugetat de 50%

07.08.2008, 21:11 74

Compania Dumagas Transport din Craiova, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata transportului rutier de marfa, a inregistrat dupa primul semestru al anului un avans de 40% al cifrei de afaceri, sub ritmul de peste 50% prevazut in acest an. Afacerile companiei ar putea sari in acest fel de 60 de milioane de euro.
"Anul 2008 a reprezentat pentru multe companii un an de consolidare, care se traduce printr-o crestere moderata a volumului de afaceri si o oarecare diminuare a marjelor de profit. Situatia financiara dupa primele sase luni nu a fost inca definitivata, insa estimam o crestere de aproximativ 40%, mai exact cu 5 milioane de euro in plus fata de prima jumatate a anului trecut", a spus Mihai Dugaesescu, cel care detine impreuna cu sotia sa Dumagas Transport. Potrivit lui, cresterea pretului carburantilor a afectat companiile de transport, precum si intreaga economie. Pretul carburantilor reprezinta 40% din totalul costurilor de exploatare, iar aceasta presiunea va determina o diminuare a marjelor de profit. "La acesta se aduga si situatia de pe pietele de capital care a diminuat apetitul pentru risc al investitorilor si retragerea unor fonduri din Romania, fapt ce a fost resimtit in cresterea economica", a spus Dugaesescu. Proprietarul Dumagas a mai precizat ca volatilitatea cursului valutar va afecta si rezultatul operational.
Piata transporturilor s-a dezvoltat in ultimii ani ca urmare a cresterii economice, mai multe firme din domeniu inregistrand, mai ales in anul integrarii (n. red - 2007), cresteri de peste 50%. In acest trend s-au inscris atat Dumagas Transport, cat si grupul hunedorean Edy Spedition sau compania pitesteana Lazar International.
Afacerile Dumagas Transport s-au ridicat anul trecut la peste 40 mil. euro, potrivit ultimelor informatii furnizate de reprezentantii companiei. Tot anul trecut, Dumagas Transport a intrat pe spatii logistice, detinand in prezent o suprafata de 15.000 de metri patrati.
"Pana in luna septembrie vom depasi 20.000 de metri patrati de centre logistice prin darea in folosinta a noului depozit de marfuri la temperatura controlata de la Craiova", a adaugat Dugaesescu. Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei, activitatea de logistica va contribui cu 3% la cifra de afaceri in acest an, urmand ca in trei-patru ani sa ajunga la o pondere de 15%.
Dumagas Transport face parte din grupul Dumagas, alaturi de Dumatrucks (concesionar Renault Trucks), Asirex (broker de asigurare), Dumagas LPG (companie specializata in imbutelierea si distributia de gaz petrolier lichefiat) si T.I.D. Oltenia (firma specializata in constructia si intretinerea drumurilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO