Companii

Proiect imobiliar de 260 mil. euro in zona Lacul Tei

06.12.2007, 19:37 49

Compania Upground, controlata de investitori britanici si eleni, care au avut in proprietate centrul comercial City Mall din Capitala, va investi 260 de milioane de euro in dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt in zona de nord a Bucurestiului, format din locuinte si spatii de birouri.
"Din actionariatul firmei fac parte atat fostii proprietari ai City Mall, cat si alti investitori atrasi. Pot spune doar ca investitorii care au detinut proiectul City Mall au o participatie minoritara", a declarat Valentin Preda, general manager al companiei Upground si fost director in cadrul City Mall.
Centrul comercial City Mall, situat in zona Eroii Revolutiei din Capitala, a fost vandut anul trecut de catre firma Victoria Holding fondului de investitii australian APN/UKA Funds, intr-o tranzactie de 103,5 milioane de euro.
Proiectul Upground, situat in zona Lacului Tei, va cuprinde doua blocuri de apartamente cu 16 etaje, precum si doua cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 100.000 de metri patrati.
"Proiectul va fi finantat prin doua credite bancare in valoare de circa 150 de milioane de euro, dar si prin fonduri proprii. Un credit este luat de la Banca Romaneasca, de circa 100 de milioane de euro, iar al doilea este contractat de la Banc Post", a precizat Preda.
Intregul ansamblu va cuprinde 600 de apartamente si va fi desfasurat pe o suprafata de 260.000 de metri patrati. Terenul pe care se afla acest proiect are o suprafata de 44.000 de metri patrati.
Blocurile vor fi formate din apartamente cu doua, trei si patru camere, dar si din duplexuri si penthouse-uri si vor avea suprafete cuprinse intre 97 si 400 de metri patrati.
Pretul de pornire al locuintelor este de 1.600 de euro/metru patrat, plus TVA.
Proprietarii estimeaza ca intregul proiect va avea o valoare comerciala de
450 de milioane de euro in momentul finalizarii, programata pentru ultimul semestru al anului 2009, in ceea ce priveste locuintele, in timp ce birourile vor fi livrate in anul 2008.
Piata rezidentiala a Capitalei este unul dintre cele mai profitabile domenii de investitii din Romania, pe fondul deficitului de locuinte care a impins preturile spre nivelul de 1.800 de euro/metru patrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO