Companii

Proiect rezidential de 10 mil. euro la Piata Sudului

31.01.2006, 20:06 79

Compania RCC Group va investi aproximativ 10 milioane de euro in dezvoltarea unui proiect rezidential amplasat in zona Piata Sudului (Soseaua Oltenitei) din Capitala.

Complexul va cuprinde 196 de apartamente cu 2 si 3 camere, plus penthouse.

"Pana in prezent am vandut deja 5 apartamente si am rezervat alte 10 apartamente, urmand ca in 30 de zile sa fie achitat avansul aferent acestor rezervari. Terenul pe care va fi amplasat complexul rezidential este in proprietatea companiei", a declarat Monica Cotenescu, director de vanzari si marketing RCC Group (Real Construction Companies Group).

Compania este detinuta in proportie de 50% de investitori privati turci si 50% de o societate cu capital romanesc, potrivit datelor Registrului Comertului.

Suprafetele apartamentelor vor varia intre 75 de metri patrati si 230 de metri patrati, iar preturile se vor situa intre 700 si 800 de euro pe metru patrat, inclusiv TVA.

Lucrarile de constructie vor fi initiate in luna martie si vor fi finalizate in termen de doi ani, a mai spus reprezentantul RCC Group. Blocurile vor fi structurate pe doua niveluri subterane, parter si 11 etaje superioare, cu cate sase apartamente pe etaj. RCC Group este dezvoltatorul si constructorul proiectului.

Alte proiecte rezidentiale amplasate in interiorul Bucurestiului din ultima perioada includ Planorama (Doamna Ghica), Central Park (Stefan cel Mare-Barbu Vacarescu) sau proiectul dezvoltat de indienii de la Asmita (podul Mihai Bravu).

Companiile din piata estimeaza ca perioada urmatoare va aduce o intensificare a cererii pe segmentul mediu al pietei rezidentiale.

Drept urmare, proiectele rezidentiale se vand inca din faza de proiect, clientii platind avansul pentru apartamente care le vor fi date in folosinta peste o durata de timp ce depaseste chiar 12 luni.

Accesul clientilor la instrumente de finantare a potentat cererea de spatii rezidentiale adresate segmentului mediu al pietei. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO