Companii

Proprietarii Bucuresti Mall si Plaza Romania se concentreaza pe proiecte de birouri si rezidentiale

Proprietarii Bucuresti Mall si Plaza Romania se concentreaza pe proiecte de birouri si rezidentiale

Ibrahim Paksoy spune ca proiectul de birouri Anchor Plaza Metropol va avea o suprafata inchiriabila de peste 33.000 mp

04.03.2008, 20:30 193

Compania de dezvoltare imobiliara Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, isi va concentra activitatea din Bucuresti pe dezvoltarea de proiecte rezidentiale si imobile de birouri, pe masura ce piata mallurilor incepe sa se aglomereze.
"Nu avem niciun plan de dezvoltare a unui nou centru comercial in Bucuresti. In schimb, avem in faza de proiectare si design mai multe proiecte rezidentiale, dintre care doua vor fi localizate in sectorul 3, precum si doua imobile de birouri", a declarat Ibrahim Paksoy, CEO al Anchor Grup.
Numarul proiectelor de centre comerciale in Capitala a crescut semnificativ in ultimii ani, astfel ca pana in anul 2011 Bucurestiul ar putea avea 20 de malluri, incluzand cele doua centre ale Anchor.
Pe langa cele doua malluri, portofoliul Anchor Grup cuprinde si imobilul de birouri Anchor Plaza, finalizat anul trecut, precum si alte proiecte aflate in constructie - ansamblul rezidential InCity Residences, un mall in Chisinau - Shopping Malldova si cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, a carei constructie a inceput de curand.
Toate aceste proiecte, alaturi de alte trei ansambluri rezidentiale si o cladire de birouri ce va fi construita in apropierea Bucuresti Mall, implica sau au necesitat investitii de aproximativ 780 de milioane de euro, spun reprezentantii Anchor Grup.
De altfel, compania cu actionariat turcesc este unul dintre cei mai importanti proprietari de terenuri, in portofoliul companiei fiind loturi cu o suprafata totala de circa 2 milioane de metri patrati in Capitala.
Cel mai recent proiect al companiei il reprezinta imobilul de birouri Anchor Plaza Metropol, care va fi dezvoltat pe bulevardul Timisoara din Capitala.
"Imobilul de birouri va fi situat la 200 de metri de Plaza Romania. Lucrarile de constructie au inceput deja si cladirea va fi livrata in cel de-al doilea semestru al anului 2009", a declarat Paksoy.
Imobilul va avea o suprafata inchiriabila de 33.600 de metri patrati si va fi structurata pe 12 etaje si va implica investitii de aproximativ 50 de milioane de euro. Reprezentantii Anchor Grup estimeaza ca in acest imobil vor lucra aproximativ 3.000 de oameni.
Anchor Plaza Metropol se afla la cateva sute de metri distanta de un alt viitor centru comercial, AFI Cotroceni Park, a carui inaugurare este programata tot in cel de-al doilea semestru al anului 2009. Primul imobil de birouri finalizat de compania din Turcia - Anchor Plaza - are tot 12 etaje, suprafata inchiriabila fiind de circa 26.000 de metri patrati. Printre chiriasi se numara Credit Europe, Carrefour sau Adobe Systems.
Compania Anchor Grup este prezenta pe piata locala din 1997 si este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari la nivelul Capitalei, proprietatile din portofoliul firmei fiind printre cele mai vanate de catre fondurile de investitii prezente in piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO