Companii

Proprietarul Blue Air îşi face restaurante sub brandul Self

Proprietarul Blue Air îşi face restaurante sub brandul Self

Primul restaurant cu autoservire Self va fi deschis mâine, fiind amplasat la parterul clădirii de birouri în care se află sediul companiei de construcţii Romstrade

13.07.2010, 23:28 149

Omul de afaceri Nelu Iordache, 42 de ani, care deţine un holdingcu afaceri de peste jumătate de miliard de euro în construcţii,transport aerian şi pomicultură, a intrat şi în industriaospitalităţii unde şi-a propus să creeze un lanţ de restaurante subbrandul Self.
Primul restaurant cu autoservire Self va fi deschis mâine, fiindamplasat la parterul clădirii de birouri în care se află sediulcompaniei de construcţii Romstrade, în sectorul unu al Capitalei,potrivit oficialilor companiei, care nu au dorit să facă publiceinformaţiile legate de valoarea investiţiei.
"Vom oferi în seara aceasta mai multe detalii legate de lanţul derestaurante, cu ocazia inaugurării restaurantului Self", au spusoficialii companiei. Lanţul de restaurante va fi condus de unmanager francez, Jean Pierre Richeton.
Piaţa restaurantelor, estimată la 2 mld. euro, este dominată denume mari din străinătate precum Mc Donald's sau KFC, concurateputernic de afaceri româneşti precum City Grill (Dragoş Petrescu)sau La Mama (Cătălin Mahu), dar şi de unităţi mai mici, care nu facparte dintr-o reţea, dar care au fost pornite din pasiune pentrugastronomie de către antreprenori locali.
Această piaţă nu este însă singura pe care Iordache, care a obţinutanul trecut un profit de 32 mil. euro din afacerea din construcţii- Romstrade -, a decis să intre. Proprietarul Blue Air, cea maimare companie aeriană privată din România, a intrat în acest an şiîn businessul de transport pe calea ferată, după ce a înfiinţatcompania Blue Line Căi Ferate, conform datelor publicate înMonitorul Oficial.
Nelu Iordache, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceriromâni, a alocat anul acesta un buget de investiţii de 25 demilioane de euro pentru dezvoltarea companiilor din grup, potrivitdeclaraţiilor anterioare ale lui Gheorghe Răcaru, directorul destrategie şi dezvoltare al grupului. Circa 10 milioane de euro dinaceastă sumă vor merge către începerea lucrărilor la aeroportulGeorge Enescu din Bacău, pe care Iordache îl are în concesiune pe operioadă de 34 de ani.
Încă 10 mil. de euro vor fi folosite de compania de taxi aerianprivat Direct Aero Services, controlată de Iordache, pentruachiziţionarea de avioane mici.
De asemenea, o parte din bani vor fi folosiţi pentru extindereaflotei aeriene a companiei Blue Air, care a rulat afaceri de 140 demilioane de euro anul trecut.

Datorii către Aeroportul din Bacău

Operatorul aerian Blue Air are datorii de 400.000 de lei (95.000euro) la Regia Aeroportuară din Bacău şi de 250.000 de lei (60.000euro) la hotelul Decebal din Bacău, în care sunt cazaţi piloţiicompaniei, potrivit datelor de la Tribunalul Bucureşti.
"Aceste probleme sunt în curs de rezolvare", a declarat FlorentinaIvan, directorul de relaţii publice al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO