Companii

Proprietarul Dedeman, implicat într-un proiect de golf din Suceava

Autor: Cristi Moga

22.03.2011, 23:45 226

Firma Dragomirna Golf Resorst din Suceava, controlată de treioameni de afaceri şi de către compania Dedeman din Bacău, cel maimare jucător de pe piaţa de bricolaj, intenţionează să dezvolte unproiect turistic de 40 de milioane de euro în apropierea Sucevei,în Mitocul Dragomirnei, la circa 10 kilometri de centruloraşului.

Proiectul prevede realizarea unui hotel cu 150 de camere,teren de golf cu 18 găuri, un centru spa, terenuri de sport, spaţiicomerciale şi restaurante.

Acţionarii firmei sunt Dra­goş-Mihai Serseni (20,5%), Gheor­gheDavid (20,5%), Da­niel Tănase (20,5%) şi Dedeman SRL, potrivitdatelor de la Registrul Co­merţului.

"Acesta este un proiect de viitor, dar nu este deo­cam­datămomentul pentru el. Cred totuşi că acest proiect se va rea­liza", adeclarat Dragoş Pavăl, directorul şi unul dintre acţionarii fir­meiDedeman, care spune că acest proiect a fost ini­ţiat de un grup deprie­teni. Proiectul ar urma să fie inclus într-un complex turisticîntins pe o suprafaţă de o sută de hectare, aflat în apro­piereaaero­por­tului din Su­ceava.

Potrivit unor date din Mo­ni­torul Ofi­cial, De­de­man a fostatras în acest proiect în 2008, când compania îşi propuneaatragerea lanţului Starwood pentru operarea hotelului de cincistele, dar şi companii specializate în centre spa şi terenuri degolf. Presa locală din Suceava a scris recent că investitoriiîncearcă să se asocieze cu autorităţile locale în vederea obţineriiunei finanţări europene pentru acest proiect.

Reprezentanţii Dragomirna Golf Resort apreciază că în Româniaexistă în prezent peste 3.000 de jucători de golf, majoritateacetăţeni străini, în timp ce românii care joacă golf suntaproximativ 500, dar numărul lor este în creştere. Acţionariifirmei Dragomirna Golf Resort mai sunt implicaţi într-o serie deafaceri mai mici, în cadrul grupului Assist, cu activitate în zonade IT şi în imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO