Companii

Proprietarul supermarketurilor Primavara isi promoveaza afacerea cu locuinte la raionul de panificatie

Proprietarul supermarketurilor Primavara isi promoveaza afacerea cu locuinte la raionul de panificatie

La raioanele supermarketurilor Primavara sunt promovate si locuintele dezvoltate de grupul de firme condus de Ion Avram.

15.07.2009, 00:00 702

Compania de dezvoltare imobiliara Can Serv, controlata de omul de afaceri Ion Avram cu afaceri si in industria de panificatii si supermarketuri, a redus preturile apartamentelor din ansamblul rezidential Primavara Ghencea pana la un nivel mediu de 797 euro/metrul patrat construit, fara TVA, pentru a putea include un numar cat mai ridicat de apartamente in programul guvernamental "Prima casa".
"Deoarece avem propriile echipe de constructii, management de proiect si vanzari, putem opera aceste reduceri de pret (de la 1.000 de euro/mpc la 797 euro/ mpc - n.r.) si sa mai ra-manem si pe profit. Iesim cu aceasta promotie din dorinta de a finaliza pro-iectul Primavara Ghencea si a ne putea concentra pe urmatorul ansamblu, cel din zona Lujerului, a carui constructie a fost oprita din motive de prudentialitate. Ne propunem sa reluam lucrarile in luna septembrie", a declarat pentru ZF Ion Avram.
In cazul in care antreprenorul ar fi apelat la o firma de constructii din afara grupului si la un consultant pentru vanzarea apartamentelor, costurile ar fi crescut cu cel putin 10%.

Aproape de Steaua
Avram, prin dezvoltarea ansamblului Primavara Ghencea format din 470 de apartamente, a devenit unul dintre cei mai importanti constructori romani de locuinte in Bucuresti, alaturi de Dan Ioan Popp, fratii Negoita sau Nicolae Dumitru, care a dezvoltat Central Park.
Blocurile din Primavara Ghencea sunt ridicate, iar aproximativ 150 de familii s-au mutat deja in ansamblul aflat la cateva minute de stadionul echipei Steaua.
In prezent aproximativ 150 de muncitori lucreaza la finisarea unui tronson de locuinte, dar si la amenajarea spatiilor comerciale de la parterul blocurilor, unde va functiona o gradinita, un centru spa, piscina acoperita, restaurant, salon de biliard si o curatatorie chimica.
La un moment dat, reprezentantii Can Serv afirmau ca in proiect mai erau disponibile 80 de locuinte. Intre timp, numarul acestora a crescut la 130, dupa ce un investitor a mai cumparat doar 39 din cele 70 de apartamente rezervate, in timp ce si alti cum-paratori, utilizatori finali, au renuntat la aparta-mente deoarece n-au mai putut contracta credite pentru achizitii sau nu au mai reusit sa vanda apar-tamentele vechi pe care le detin.
Proiectul Primavara Ghencea, evaluat la 48-50 de milioane de euro, este finantat printr-un imprumut de la Credit Europe, care a finantat si achizitia terenului de peste 20 de milioane de euro din zona Lujerului, unde va fi dezvoltat cel de-al doilea proiect al companiei.

Al doilea proiect, promovat in supermarketuri
"Nu avem presiune din partea bancilor. Vrem doar sa trecem la urmatorul proiect, unde avem antecontracte pentru circa 100 de apartamente. In doua saptamani speram sa inchidem santierul si sa ne concentram doar pe finisajele interioare. Din apartamentele cu antecontracte mai avem vreo 20 neatacate (nu se lucreaza la finisaje - n.r.), iar pentru 130 de apartamente nevandute asteptam cumparatorii sa aleaga finisajele", a mai spus Avram.
La proiectul din zona Lujerului, care va cuprinde 1.000 de locuinte, lucrarile au fost sistate la stadiul de fundatie. Proiectul este promovat si in reteaua de supermarketuri detinuta de Ion Avram. "Termenele de executie din proiectul Primavara Lujerului vor fi decalate, dar am gandit o serie de masuri compen-satorii pentru cei care au antecontracte acolo. Conform intelegerilor semnate, avem o perioada de gratie de patru luni, dupa care trebuie sa platim penalizari de 500 de euro lunar. O parte din cumparatorii de acolo au ales sa vina in Ghencea. Speram sa finalizam acel pro-iect pana la sfarsitul anului viitor si vom ajunge la o intelegere si cu ceilalti cumparatori", declara Avram.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO