Companii

Proprietăţile rezidenţiale din România s-au scumpit cu 4% în ultimul trimestru din 2016 faţă de aceeaşi perioadă din 2015

Proprietăţile rezidenţiale din România s-au scumpit...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.02.2017, 17:09 81

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale din România ar putea intra într-un trend de creştere, după ce evoluţia din 11 mari oraşe din ţară indică un uşor avans în ultimul trimestru din 2016 comparativ cu trimestrul anterior, arată datele Eurobank Property Services (EPS), subsidiară a grupului grec Eurobank Group, care oferă studii pe real-estate. Astfel, în ultimele trei luni din 2016, aceste proprietăţi s-au scumpit cu 1,4%, în comparaţie cu o creştere de 0,1% în trimestrul anterior.

De la un an la altul (T4 2016 faţă de T4 2015), creşterea preţului la proprietăţile rezidenţiale a fost de 4,2%. În Bucureşti, preţurile au crescut cu 4% de la un an la altul. În judeţul Ilfov, creşterea a fost de 4,4%. Cea mai redusă creştere la nivelul regiunilor din România s-a înregistrat în nordul ţării, unde avansul a fost de doar 0,4%.

“În linii largi, noul studiu al EPS pe piaţa rezidenţială arată că stagnarea preţurilor se regăseşte în zonele din afara marilor oraşe, în timp ce rezultatele individuale din 11 oraşe mari arată o uşoară creştere a preţurilor, care dă semne că s-ar putea crea un trend important de creştere. Astfel, stagnarea preţurilor se va opri, iar creşterea va deveni o tendinţă constantă la nivel naţional”, se arată în comunicatul Eurobank Property Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO