Companii

Provocare ZF: Ce aşteptări au antreprenorii şi managerii români de la noul guvern: Vrem stabilitate, vrem miniştri competenţi, vrem infrastructură, vrem o relaţie mai bună guvern-mediul de afaceri . Joi, Orban trebuie să prezinte lista miniştrilor

Provocare ZF:  Ce aşteptări au antreprenorii şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.10.2019, 00:07 1637

Desemnat marţea trecută premier, liderul PNL Ludovic Orban trebuie să prezinte Parlamentului până vineri o formulă de guvern şi un program de guvernare.

 

Deblocarea proiectelor publice, infrastructură, de­birocratizare, com­baterea corupţiei, conti­nui­tate, stabilitate, echi­li­bru. Aşa îşi rezumă antreprenorii şi managerii aşteptările de la noul guvern, mesajele lor fiind transmise la unison, indiferent dacă este vorba despre piaţa de construcţii, imobiliară, farma, alimentară sau a produselor chimice.

„Aş vrea ca miniştrii care vor veni să fie specialişti în domeniile care le vor fi în­cre­dinţate. Aş vrea ca acest guvern să fie unul de durată şi să nu se tot schimbe, aşa cum s-a întâmplat până acum. Avem ne­voie de continuitate“, spune Dorel Go­ia, acţionar al producătorului de ma­te­riale de construcţii Teraplast Bistriţa, în top 5 jucători de profil de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 800 mil. lei în 2018.

Construcţiile sunt unul dintre sec­toa­rele vizate de modificările legis­la­tive din ul­ti­mul an, intrând sub incidenţa or­do­nan­ţei de urgenţă 114/2018, care pre­ve­de, printre altele, stabilirea unui sala­riu mi­­­nim brut de 3.000 de lei pentru an­ga­jaţii din construcţii. Măsura a fost menită să revigoreze un sector măcinat de lip­sa proiectelor publice şi a forţei de mun­că.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO