Companii

Qatar Airways a ajuns la cinci zboruri pe săptămână pe Bucureşti-Doha. Ţinta liniei arabe este să aibă curse zilnice pe această rută

Qatar Airways a ajuns la cinci zboruri pe săptămână...

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2013, 00:08 103
Qatar Airways, compania aeriană a emiratului Qatar, a introdus al cincilea zbor pe săptămână din Bucureşti spre Doha, pe fondul cererii ridicate pentru această rută.  Până pe 17 sep­tembrie anul acesta, operatorul aerian avea patru curse săptămânal.
 
„Zborurile din Bucureşti sunt operate cu un Airbus A320, care are 12 locuri la clasa business şi 132 de locuri la economic“, se arată pe site-ul companiei aeriene, în care este anunţat noul zbor.
 
Contactat de ZF, George Mihalcea, directorul general al Qatar Airways în România, nu a dorit să facă nicio declaraţie.
 
Preţul unui bilet dus-întors pe ruta Bucureşti-Doha costă 800 de euro pentru perioada de călătorie 28 septembrie - 2 oc­tombrie, potrivit unei simulări de rezervare făcute ieri de ZF pe site-ul companiei aeriene. Durata călătoriei de la Bucureşti la Doha este de patru ore şi jumătate.
 
Transportă minimum 24.000 de pasageri anual
 
Qatar Airways, cu 15 milioane de pasageri la nivel internaţional şi afaceri de circa 6,5 miliarde de dolari (4,8 mld. euro), a intrat pe piaţa românească în ianuarie 2011 cu patru zboruri zboruri pe ruta Bucureşti-Doha. La acel moment, Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, spunea că obiectivul companiei este ca în următoarele luni să ajungă la zboruri zilnice pe această rută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO