Companii

Radarele Falcon au prins viteza dupa noul Cod rutier

20.09.2006, 18:12 48

Asteptata aplicare a noului Cod rutier, care prevede legalizarea folosirii aparatelor de detectare radar, a determinat o crestere de 40% a vanzarilor de astfel de dispozitive livrate de firma de echipamente electronice auto Falcon Electronics.
"Detectoarele de radar au devenit in acest an produsele cu cea mai mare crestere procentuala din vanzarile firmei", a declarat pentru ZF Dan Marghitoiu, director de vanzari al Falcon.
"Ne asteptam ca dupa intrarea in vigoare a noului cod rutier si obisnuirea consumatorilor cu acest tip de produs, vanzarile noastre de detectoare sa inregistreze o crestere de 50-60% in perioada imediat urmatoare", a adaugat el.
Noul cod rutier, care ar trebui sa intre in vigoare pe 21 septembrie, dar care ar putea fi amanat pana la inceputul anului viitor, conform ultimelor informatii de la Ministerul de Interne, prevede ca echiparea autovehiculelor cu dispozitive de detectare a radarelor amplasate de politie este legala. Pana acum, desi nu exista interdictia de comercializare a unor astfel de produse, folosirea lor era pedepsita prin lege.
Marghitoiu a precizat ca se asteapta ca detectorul de radare sa devina al doilea produs ca importanta de pe piata echipamentelor electronice auto, dupa sistemele de alarma.
"Conform estimarilor noastre, parcul auto din Romania este dotat in proportie de 70-75% cu alarme. Detectoarele de radar vor deveni, dupa legalizarea lor, al doilea produs ca preferinta al posesorilor de masini dupa alarme", a explicat directorul de vanzari al Falcon Electronics. "Utilitatea acestui produs este evidenta. Dupa ce isi vor cumpara masina, oamenii vor achizitiona un sistem de alarma si apoi un detector de radar", a adaugat el.
De la publicarea in Monitorul Oficial a noului Cod rutier, in luna martie, Falcon a inregistrat o crestere de 40% a vanzarilor de detectoare radar, fata de aceeasi perioada a anului trecut, livrand intre 3.000 si 5.000 de unitati pe luna, cu o valoare medie de aproximativ 200.000 de dolari (circa 160.000 de euro).
Conform datelor de la Ministerul Finantelor, anul trecut Falcon Electronics a avut o cifra de afaceri de 20,1 milioane de lei (5,54 milioane de euro) si un profit net de 2,3 milioane de lei (634.000 de euro). Oficialii firmei au prognozat o crestere de 35-40% a cifrei de afaceri in acest an.
Falcon, potrivit propriilor estimari, detine 70% din piata sistemelor de detectare radar. Piata echipamentelor multimedia pentru automobile, din care firma detine 10%, nu este, dupa parerea lui Marghitoiu, suficient de matura. "Nu am sesizat tendinte de crestere sau macar de stabilizare a pietei. Nu putem vorbi inca de o cerere constanta pe aceasta piata", a adaugat el.
Falcon Electronics are o retea de 200 de distribuitori, formata din dealeri auto, importatori si magazine de specialitate, printre partenerii cei mai importanti numarandu-se Porsche Romania, AutoItalia, Metro si Carrefour. Compania este detinuta de omul de afaceri Dan Cusui. Printre concurentii companiei sunt Setech Cluj-Napoca, Gemini si Gentrade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO