Companii

Radu Enache: 2012, un an „bun de aruncat la gunoi“

Radu Enache: 2012, un an „bun de aruncat la gunoi“

Radu Enache, Continental Hotels

Autor: Mirabela Tiron

19.06.2012, 00:06 1473

Omul de afaceri Radu Enache, acţionarul majoritar al lanţului ho­telier Continental Hotels, spune că mixul format din deprecierea leului, alegerile locale şi criza europeană a determinat stagnarea veniturilor în primele şase luni la nivelul celor din aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Acest amestec de an de criză cu alegeri locale şi un leu în depreciere face din 2012 un an bun de aruncat la gunoi", spune Radu Enache. În opi­nia lui, de trei ani România se învârte în acelaşi cerc, care nu aduce nimic nou în afară de schim­bări politice.

Continental Hotels, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere de pe piaţa locală, care are în proprietate 14 hoteluri în toată ţara, poate fi un barometru pentru industria turistică locală. În primele cinci luni gradul mediu de ocupare al lanţului hotelier s-a ridicat la 55%, potrivit omului de afaceri. Bugetul pe anul acesta a fost construit luând în calcul un curs de 4,32 lei pentru un euro, după cum afirma omul de afaceri anul trecut. Cursul a ajuns acum la 4,45 lei/euro.

Citiţi continuarea în ediţia de mâine a ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO