Companii

Radu Enache, acţionarul Continental Hotels: Sunt mai optimist, am bugetat o creştere cu 5% a afacerilor

Radu Enache, acţionar al Continental Hotels: Au mers bine hotelurile Grand Hotel Continental, dar şi cele din Arad şi Sibiu şi hotelurile Ibis.

Radu Enache, acţionar al Continental Hotels: Au mers bine hotelurile Grand Hotel Continental, dar şi cele din Arad şi Sibiu şi hotelurile Ibis.

Autor: Mirabela Tiron

20.01.2015, 00:06 1899
Radu Enache, acţionar al lanţului hotelier Con­tinental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, spune că anul acesta aşteaptă o creştere cu 5% a cifrei de afaceri în businessul hotelier.
 
„Şi anul trecut a crescut cifra de afaceri, rezultatele oficiale le vom avea la sfâşitul lunii. Având în vedere că la unele hoteluri din lanţ chiar au fost depăşite rezultatele bugetate, sunt mai optimist anul acesta şi am estimat o creştere cu 5%“, a declarat pentru ZF omul de afaceri. În ianuarie 2014 Radu Enache spunea că nu are nicio bază pentru a face previziuni în ceea ce priveşte evoluţia businessului şi că nu vede din partea politicienilor o responsabilitate faţă de contribuabil.
 
„Au mers bine hotelurile Grand Hotel Continental (unitatea de cinci stele din Bucureşti - n.red.), dar şi cele din Arad şi Sibiu şi hotelurile Ibis“, a spus omul de afaceri. Legat de bugetul de investiţii pentru 2015, Radu Enache a spus că cel mai probabil nici în 2015 nu va demara construcţia de la zero a unor hoteluri, proiecte puse în stand by după ce a venit criza economică.
 
În 2013 compania Continental Hotels a raportat o cifră de afaceri de 89 de milioane de lei (20 milioane de euro) şi pierderi de 18,2 milioane de lei (4,1 milioane de euri), la 782 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, faţă de afaceri de 87 milioane de lei (19,8 mil. euro) şi pierderi de 15,7 mil. lei (3,6 mil. euro) în anul anterior. Anul 2013 a fost al cincilea an când lanţul hotelier a înregistrat pierderi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
Din acest an, taxa pe valoarea adăugată a fost redusă de la 24% la 9% pentru pachetele turistice ce includ cazare cu demipensiune, pensiune completă sau all-inclusive, măsură ce are rolul de a stimula cererea pentru vacanţele în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO