Companii

Raffeisen Leasing merge spre 100 mil. euro

07.10.2004, 00:00 20

Raiffeisen Leasing a incheiat in primele noua luni ale acestui an contracte de finantare in valoare de 86,8 milioane euro, estimarile pentru intreg anul vizand atingerea a 100 de milioane de euro.
"La inceputul anului 2004 estimam un volum de 80 de milioane euro contracte incheiate. Am depasit aceasta prognoza la sfarsitul lunii septembrie, cand valoarea totala a contractelor a ajuns la 86,8 milioane euro" a declarat Bernd Kuenzel, presedintele companiei.
Cele 100 de milioane de euro estimate pentru acest an ar permite Raiffeisen Bank sa isi dubleze valoarea contractelor fata de cele 52 de milioane de euro inregistrate anul trecut, ceea ce a plasat compania intre primele cinci societati de leasing de pe piata.
?Evolutia dinamica a cifrei de afaceri este strans legata de cresterea segmentului auto, care s-a reflectat in activitatea tuturor jucatorilor de pe piata de leasing", a completat Mihaela Mateescu, director de vanzari al companiei.
Ea spune ca la nivelul acestui an, ponderea celor 16 puncte de lucru deschise in afara Bucurestiului in totalul valorii contractelor incheiate a ajuns la doua treimi.
In portofoliul Raiffeisen Leasing, autoturismele reprezinta 49% din totalul contractelor incheiate, camioanele si vehiculele comerciale 41%, iar echipamentele 10%.
Raiffeisen Leasing a fost infiintata in luna iulie a anului 2002 ca urmare a deciziei grupului Raiffeisen de a dezvolta si operatiuni de leasing pe piata romaneasca dupa ce a facut o miscare similara si in altetari precum Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Rusia, Serbia - Muntenegru, Slovenia si Croatia.
Raiffeisen Leasing are un capital de peste 2 milioane de euro detinut in cote egale de Raiffeisen International Leasing Austria si Raiffeisen Bank Romania (fiecare cate 50%).
Raiffeisen Leasing face parte din Asociatia de Leasing Bancar (ALB), ai carei membri au incheiat anul trecut contracte de aproape 290 de milioane de euro. In primele sase lui ale acestui an membrii ALB au ajuns la contracte de aproximativ 250 de milioane de euro. Piata romaenasca de leasing este estimata in prezent de jucatorii din piata la 1,4 miliarde euro, fiind insa departe de potentialul de 4-5 miliarde de euro pe care il avanseaza analistii. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO