Companii

Raiffeisen Evolution: Viena are birouri cat capitalele din CEE la un loc

Raiffeisen Evolution: Viena are birouri cat capitalele din CEE la un loc
17.04.2008, 20:54 37

Stocul de birouri din capitalele cu cea mai dinamica dezvoltare pe piata spatiilor de birouri din Europa Centrala si de Est a ajuns de-abia acum la nivelul inregistrat in Viena, astfel ca perspectivele referitoare la evolutia pietei sunt pozitive, considera Markus Neurauter, managing director al companiei de dezvoltare imobiliara Raiffeisen Evolution, subsidiara a grupului austriac Raiffeisen.
"Gradul de neocupare este aproape de zero, iar din cate stiu, stocul de spatii de birouri din Bucuresti, Budapesta, Praga si Varsovia de-abia acum a ajuns la nivelul din Viena, unde sunt circa 10 milioane de metri patrati de birouri", a declarat pentru ZF Neurauter.
Compania a inceput constructia la proiectul Floreasca City, care va cuprinde un mall si spatii de birouri, afacerile centrului comercial fiind strict legate de piata de birouri din nordul Capitalei.
"In imobilele noastre de birouri vor lucra in jur de 4.000 de angajati, iar in zona (Barbu Vacarescu - n.r.) sunt finalizate si in dezvoltare foarte multe alte proiecte de birouri, precum cele ale AIG/Lincoln sau Portland Trust. Ne propunem sa oferim angajatilor din aceste birouri alternativa sa nu petreaca timpul in masina in drum spre alt mall, si sa se opreasca in mallul nostru pentru cumparaturi", a declarat Monica Barcutean, managing director al filialei locale. Floreasca City va cuprinde un turn cu o inaltime de 131 de metri si 36 de etaje supraterane (Sky Tower), una dintre cele mai inalte cladiri din Bucuresti, un mall cu o suprafata inchiriabila de 33.000 mp (Promenada Mall) si inca o aripa de birouri cu o suprafata inchiriabila de 17.000 mp.
Investitia in proiectul a carui finalizare este programata pentru sfarsitul anului viitor se ridica la 250 mil. euro, proiectul fiind finantat in proportie de 80% printr-un credit Raiffeisen.
Raiffeisen Evolution a preluat de la Petrom anul trecut pentru 90 mil. euro un teren de 11 ha in zona Straulesti pe care va fi derulat cel mai mare proiect al companiei de pe piata locala, estimat la 600-800 mil. euro, care va fi realizat in mai multe etape si va cuprinde spatii rezidentiale, comerciale si de birouri. In plus, firma va investi circa 30 mil. euro in dezvoltarea unui ansamblu rezidential in localitatea Balotesti, format din circa 170 de locuinte. Primul proiect finalizat de compania austriaca pe piata locala a fost imobilul de birouri Oracle Tower, cu o suprafata de 7.600 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO