Companii

Raul Ciurtin investeste 6 mil. euro intr-o noua afacere

19.02.2008, 21:25 67

Raul Ciurtin, presedintele si unul dintre actionarii producatorului de lactate Albalact din judetul Alba, a investit, alaturi de doi parteneri, 6 milioane de euro in constructia unei fabrici de conserve de carne si mancare gatita, situata in localitatea Oiejdea, in apropiere de Alba-Iulia.
Constructia fabricii va fi finalizata la inceputul verii, cand este estimata sa inceapa si productia, actionarii aflandu-se in plin proces de creare a brandului sub care se vor comercializa noile produse.
"Am vazut in acest domeniu o oportunitate de piata si am decis sa pornim aceasta investitie inca de anul trecut", a declarat Ciurtin, care detine 40% din titlurile companiei Casa Alba, care administreaza fabrica.
Ioan Darzu, fostul director general al Albalact si actual membru in consiliul de administratie al companiei, s-a asociat cu Raul Ciurtin in acest business, cu o detinere de 20%, potrivit datelor Registrului Comertului.
"Ioan Darzu va fi si directorul general al fabricii de conserve din carne", a mai spus Ciurtin.
Piata de conserve din carne (exceptand conservele de pate) si mancare gatita se afla inca la un nivel extrem de redus in comparatie cu alte state europene, insa competitia pe acest segment este in crestere.
Spre exemplu, compania Scandia Romana, lider pe piata conservelor din carne, cu afaceri anuale de 50 mil. euro, este prezenta si pe piata de mancare gatita cu gama Traditii, care a sustinut dezvoltarea afacerii in 2007.
Cu toate acestea, conservele din carne reprezinta in continuare peste 90% din vanzarile totale ale Scandia. Piata produselor semipreparate a atras si ea in ultimul an nume importante din productia de mezeluri. Agricola Bacau a lansat o gama de produse pregatite, Aldis Calarasi a investit cateva milioane de euro intr-o fabrica de alimente gata preparate, in timp ce Angst deruleaza un proiect similar.
Ciurtin conduce cel mai dinamic producator din industria lactatelor, cifra de afaceri a Albalact crescand de cateva ori in ultimii ani, pana la o valoare estimata de 42 mil. euro in 2007.
Cu un nou program de extindere a productiei si de intrare pe noi segmente de piata, Albalact ar putea ajunge in acest an la un rulaj de 70 mil. euro, nivelul de 100 mil. euro fiind considerat un prag realizabil de catre reprezentantii companiei, in 2009.
In prezent, singurii producatori din industria laptelui care inregistreaza vanzari mai mari de 100 mil. euro sunt Friesland si Danone, doua companii care au operatiuni pe mai multe piete europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO