Companii

Real merge inainte: Ajungem la 40 de magazine in 2013

04.06.2009, 16:23 27

Operatorul de hipermarketuri Real, detinut de grupul german Metro, intentioneaza sa isi dubleze reteaua de magazine pe plan local in urmatorii trei-patru ani, de la 21 de unitati cate detine in prezent.

"Acum suntem abia la jumatate de drum. Obiectivul nostru este sa dublam numarul de magazine pe care il avem in prezent, un focus mare urmand a fi pe dezvoltarea retelei in Bucuresti, unde am putea sa avem minimum 10-12 magazine", a declarat Carlo Pasqualini, directorul de expansiune al Real Romania.
 El a adaugat ca in urmatorii ani compania intentioneaza sa pastreze acelasi format de magazin folosit pana acum si ca abia "peste trei-patru ani ne vom uita si la formate mai mici de magazine".
Reteaua de hipermarketuri Real, cu afaceri de 638 mil. euro in 2008, urmeaza sa mai deschida in acest an cel putin trei magazine, unul din ele in cartierul Cotroceni din Capitala, iar celelalte doua in orasele Timisoara si Ploiesti. Retailerul a semnat de asemenea saptamana trecuta contractul de inchiriere a terenului necesar pentru a dezvolta un nou hipermarket Real in zona Policolor, din sud-estul Capitalei.
 "Constructia acestui magazin va incepe abia dupa ce vom primi toate aprobarile si avizele necesare, respectiv peste aproximativ doua-trei luni, de aceea nu stim inca daca va fi dat in folosinta anul acesta sau la inceputul anului viitor. Va fi un proiect comun pe care il vom dezvolta impreuna cu Metro si va cuprinde atat o unitate Real, cat si un magazin Metro Cash & Carry, cum a fost dezvoltat si in zona Berceni", a spus directorul de expansiune al Real.
Informatia legata de magazinul Metro vine insa intr-un context in care grupul german a anuntat ca nu va mai extinde reteaua pe segmentul cash & carry, urmand sa se concentreze pe hipermarketuri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO