Companii

Regina Maria a adus un bancher în poziţia de CEO. Doi foşti şefi din Banca Transilvania sunt în board

Regina Maria a adus un bancher în poziţia de CEO. Doi foşti şefi din Banca Transilvania sunt în board

Ionuţ Pătrăhău nu este primul manager din Banca Transilvania recrutat de operatorul de servicii medicale private. Astfel, în 2010 Fady Chreih, director al Diviziei pentru Medici din cadrul băncii, a renunţat la funcţia deţinută, iar ulterior a început să lucreze la Regina Maria

Autor: Ioana David

10.01.2012, 00:05 5110

Operatorul de servicii medicale private Re­gina Maria, controlat de fondul de investiţii Ad­vent Internaţional, l-a recrutat pe Ionuţ Pătră­hău, 41 de ani, în poziţia de CEO, poziţie de­ţi­nută anterior de britanicul Tim Elsigood, care îşi păstrează funcţia din Consiliul de Ad­mi­nistraţie. Pătrăhău a preluat ieri noua funcţie.

"Ionuţ Pătrăhău are o experienţă vastă în do­meniul serviciilor, activând zece ani în do­meniul bancar, ultima poziţie ocupată fiind cea de director general adjunct al Băncii Tran­silvania", informează reprezentanţii Regina Maria.

Pătrăhău nu este primul manager din Banca Transilvania recrutat de operatorul de servicii medicale private. Astfel, în 2010 Fady Chreih, director al Diviziei pentru Medici din cadrul băncii, a renunţat la funcţia deţinută, iar ulterior a început să lucreze la Regina Maria. În prezent, Chreih este director executiv.

În noiembrie 2002 Ionuţ Pătrăhău devenea vicepreşedinte, coordonator al Diviziei Corporate & Commercial Banking în Banca Transilvania, ajungând ulterior director general adjunct (vicepreşedinte) şi membru în Consiliul de Admi­nis­traţie al băncii.

La începutul anului 2009 se "despărţea" de Banca Transilvania alegând domeniul consul­tan­ţei. După acest moment a derulat şi investiţii proprii, punând pe picioare o afacere cu res­taurante în Cluj-Napoca, cu investiţii de circa 400.000 de euro în două concepte diferite: El Toro Steakhouse şi Pescador.

Regina Maria este unul dintre cei mai dinamici operatori de servicii medicale private, deru­lând mai multe proiecte, precum deschi­de­rea unei clinici în mallul Sun Plaza, una în zona Lu­jerului, în zona Floreasca, dar şi un spital de obstetrică-ginecologie la Braşov, care face parte dintr-un campus medical dezvoltat în parteneriat cu Teo Health, un furnizor local. Totodată, compania a cumpărat un pachet de acţiuni la clinica Promed din Bucureşti şi a intrat pe segmentul de fertilizare in vitro şi medicină materno-fetală.

Au existat însă şi schimbări. Astfel, britanicul Tim Elsigood a fost numit preşedintele Consiliului de Administraţie al operatorului în luna mai 2011. Ulterior, în noiembrie Sergiu Neguţ, directorul general adjunct al operatorului, a renunţat la poziţia deţinută. Operatorul a trecut şi printr-un rebranding, numele anterior fiind Centrul Medical Unirea.

Potrivit datelor furnizate de Regina Maria, în prezent echipa de management este formată din Tim Elsigood (preşedinte al Consiliului de Administraţie), Wargha Enayati (preşedinte al reţelei), Ionuţ Pătrăhău (CEO), Fady Chreih (director executiv), Radu Ignătescu (director financiar).

Firma Centrul Medical Unirea a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 71,2 milioane de lei (17 milioane de euro), în timp ce Euroclinic Hospital a avut afaceri de 34 milioane de lei (8 milioane de euro), iar Euroclinic Medical Centers de 10,2 milioane de lei (2,4 milioane de euro), arată datele de la Registrul Comerţului. Regina Maria a cumpărat Euroclinic în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO