Companii

Regis Mougel iese din afacerea Auchan, dar ramane la conducerea retelei

19.01.2009, 18:58 837

Retailerul francez Auchan, care a preluat integral compania MGV Distri Hiper, operatorul retelei de hipermarketuri, a anuntat ca Regis Mougel ramane la conducerea companiei pe aceeasi pozitie de director general, singura modificare fiind numirea lui Philippe Le Grignou ca presedinte al MGV Distri Hiper.

Si ceilalti manageri si fosti actionari ai MGV Distri Hiper, printre care Gerard Puttemans - directorul magazinului Auchan Militari - sau Michele Ceresoli - directorul financiar al retelei - isi pastreaza functiile. Pe baza unei valori a tranzactiei de 40 mil. euro, ceilalti zece actionari persoane fizice care au vandut impreuna cu Regis Mougel 51% din actiunile companiei MGV Distri Hiper au primit de la retailerul francez Auchan circa 25 mil. euro in urma acestei trazactii.
Alti fosti actionari ai operatorului local Auchan sunt Louis Villa, cu un pachet de circa 5% din actiuni, Jean Pierre Prajsnar (5%), David Muller (2%), Georges Oliveira (2%), toti cei patru fiind de nationalitate franceza, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Dintre investitorii romani cu participatii directe in societate, cel mai mare pachet de actiuni a fost detinut de Leonid-Oliver Radulescu (5,17%), conform aceleiasi surse. Pe lista actionarilor persoane fizice au mai fost Mihai Motora si Catalin Ionita.
Este posibil ca in spatele unei firme inregistrate in Cipru, Baterto Ltd., care detinea la inceputul lui 2008 un pachet de 20% din actiunile MGV Distri Hiper, sa se afle tot investitori romani.
In comunicatul transmis ieri de Auchan se precizeaza ca grupul francez a achizitionat la finele lunii noiembrie 2008 cele 20 de procente detinute de un grup de investitori privati romani la operatorul local al retelei de hipermarketuri. La inceputul anului trecut, toti cei 11 actionari persoane fizice ai MGV Distri-Hiper si-au transferat participatiile detinute in companie catre mai multe societati inregistrate in Cipru, informatie publicata in Monitorul Oficial in luna septembrie.
MGV Distri Hiper a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de aproape 155 mil. euro, fiind al 5-lea mare jucator pe segmentul hipermarketurilor din Romania, dupa valoarea vanzarilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO