Companii

Reorganizarea judiciara nu dat peste cap Romcab

24.01.2005, 00:00 30

Producatorul de cabluri Romcab Targu Mures a reusit in 2004 sa inregistreze vanzari similare cu cele din anul anterior, de 12 milioane de euro, desi pe parcursul anului trecut a intrat in procedura de reorganizare judiciara.
Compania nu a finalizat inca situatiile financiare pe anul trecut, insa directorul general al companiei, Gombos Geza Csaba, spune ca Romcab va consemna pe 2004 o pierdere mica. In 2003 compania inregistra un profit net de 5,5 miliarde de lei (0,15 milioane de euro).
La finele lunii septembrie, administratorul Romcab a solicitat Tribunalului Mures sa aprobe deschiderea procedurii de reorganizare judecatoreasca a companiei, cererea fiind admisa.
Motivul invocat a fost ca Romcab a girat un imprumutul pe care actionarul majoritar Paneuro Trading SRL Bucuresti l-a contractat de la Raiffeisen Bank, in cuantum de 5 milioane de dolari  (3,8 milioane de euro) si pe care societatea nu il poate inapoia.
Solutia gasita de administratori pentru redresarea companiei este o majorare de capital in valoare de 7 milioane de euro, aprobata deja de principiu de actionari. Modalitatea de realizare a majorarii nu a fost inca stabilita.
Compania produce cabluri pentru trei segmente de piata, constructii civile, industria auto si produsele de uz casnic. Cablurile pentru constructii civile detin o pondere de 55% in cifra de afaceri a companiei.
Societatea este controlata in proportie de 86,3% de Paneuro Company, ceilalti actionari fiind SIF Oltenia - 7,1% si alti actionari - 6,6%. Grupul de companii Paneuro, din care face parte si Romcab este detinut de omul de afaceri Zoltan Prosszer.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO