Retail&Agrobusiness

Adrian Viman se retrage din funcţia de director executiv al Kaufland Germania

Adrian Viman se retrage din funcţia de director executiv...

Autor: Mediafax

12.10.2016, 19:28 1449

Adrian Viman, în vârstă de 45 de ani, părăseşte Kaufland Germania printr-un decizie luată „de comun acord”, a transmis compania.

În locul managerului român a fost numit Richard Lohmiller, în vârstă de 57 de ani, fostul director de vânzări al Kaufland Germania. Noul director de vânzări va fi Jan Plambeck, în vârstă de 34 de ani.

Adrian Viman devenise directorul executiv al Kaufland Germania în anul 2014, după ce condusese filiala din România a companiei.

Câtă vreme a condus operaţiunile retailerului german, Adrian Viman a fost unul dintre cei mai puternici executivi români care conduc companii străine, depăşindu-i pe Călin Rovinescu, CEO şi preşedinte Air Canada, sau pe Călin Drăgan, care conduce operaţiuni de 10 miliarde de euro pentru Coca-Cola în Japonia.

Adrian Viman şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Germania, unde şi-a realizat şi studiile universitare. Românul a lucrat pentru colosul Schwarz – proprietarul Kaufland şi Lidl – de circa 13 ani, ocupând de-a lungul timpului mai multe poziţii atât în Germania, piaţa-mamă a companiei, cât şi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO