Retail&Agrobusiness

Agrimat Matca din Galaţi va produce din luna mai lactate sub brandul Huzur într-o fabrică ridicată de la zero în localitatea Sascut

Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca:

Ai forţă de muncă, ai tehnologie, ai specialişti, dar degeaba dacă nu ai apă. Anul trecut a plouat de două sau trei ori, iar cu două sau trei ploi pe an nu faci agricultură. Apa e un factor limitativ.

Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca: Ai forţă de muncă, ai tehnologie, ai specialişti, dar degeaba dacă nu ai apă. Anul trecut a plouat de două sau trei ori, iar cu două sau trei ploi pe an nu faci agricultură. Apa e un factor limitativ.

Autor: Florentina Niţu

16.01.2020, 16:20 889

♦ Agrimat Matca, un business agricol deţinut de patru fermieri, a încheiat anul 2019 cu afaceri de 24 mil. lei, în scădere cu 12% faţă de anul precedent ♦ În 2020, compania speră la afaceri de 60 mil. lei, în creştere cu 120% faţă de 2018, odată cu începerea activităţii în fabrica de lactate.

 

Agrimat Matca din Galaţi, o companie agricolă care cultivă cereale pe 4.500 de hecare şi are un efectiv de 1.000 de bovine, va finaliza până în luna mai a anului 2020 construcţia unor adăposturi noi pentru animale, dar şi a unei fabrici de procesare a laptelui, începută în 2019, proiecte dezvoltate cu investiţii de 8 milioane de euro. Pentru anul curent, reprezentanţii companiei au bugetat investiţii de aproape 1 milion de euro în utilaje şi echipa­mente noi.

„În 2020 finalizăm investiţiile pe care le-am început anul trecut în noile adăposturi de animale şi în tehnologizare - pentru reducerea cheltuielilor şi creşterea productivităţii, de aproape 4 mil. euro, să ne mutăm până în luna mai acolo. În acelaşi timp finalizăm o investiţie de 4 mil. euro în fabrica de lactate de la Sascut, din fonduri europene şi proprii”, a spus Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca, care deţine 48% din companie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO