Retail&Agrobusiness

Agrobusiness. Cooperativele agricole sunt la mare căutare: Facilităţile fiscale pentru cooperativele agricole vor duce la creşterea numărului acestora în 2019

Agrobusiness. Cooperativele agricole sunt la mare...

Autor: Florentina Niţu

28.09.2019, 00:00 1888

În 2018 au fost înfiinţate 280 de cooperative agricole, un prag maxim în ultimul deceniu, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Facilităţile fiscale pentru aso­cia­ţiile de tip cooperativă agricolă, pre­cum scutirea de la plata impozitului pe pro­fit în primii cinci ani de activitate sau scutirea de la plata impozitului pe clă­diri şi terenuri pentru membrii coo­pe­­­ratori ce-şi valorifică producţia prin co­operativa agricolă, ar putea duce la în­fiin­ţarea unui număr record de coo­pe­­rative în 2019 după ce anul trecut a fost atins un prag maxim de 280 coo­perative agricole în ultimul deceniu.

„În primii cinci ani cooperativele agricole au multe facilităţi fiscale, precum scutirea plăţii impozitului pe profit, scutirea plăţii taxelor pentru terenurile agricole şi clădirile afe­rente acestora da­că membrii îşi vând 50% din producţie scutire de la plata impo­zitul pe venitul din arendă pentru mem­brii cooperativei care dau terenurile în arendă la coo­pe­rativă. Facilităţile fiscale vor duce la creşterea numărului cooperativelor agri­cole în 2019“, explică Adrian Benţa, consul­tant fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO