Retail&Agrobusiness

De ce au scăzut încasările de taxe din industria prelucrării lemnului? Preşedintele ASFOR: „Producţiile din ianurie-februarie au fost sub minimul anului trecut. Marii procesatori resimt criza materiei prime”

De ce au scăzut încasările de taxe din industria...

Autor: Roana Rotaru

03.03.2017, 15:33 142

Încasările de taxe din industria prelucrării lemnului au scăzut în ulima perioadă din cauză că marile companii procestoare de material lemnos şi-au redus activitatea pe fondul unei crize de lemn, a creşterii preţului masei lemnoase, dar şi din cauza condiţiilor meteorologice din sezonul rece, care au îngreunat exploatarea forestieră, potrivit preşedintelui Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR).

„Taxele încasate în primele două luni ale anului sunt cu 15-20% mai mici faţă de anul precedent. Multe companii din industria prelucrării lemnului şi-au scăzut producţiile. Din  7.000 de agenţi economici, mai mult de jumătatea au avut activitatea redusă ca urmare a ofertei mai mici de material lemnos de pe piaţă. În plus, iarna grea a îngreunat activitatea forestieră, iar preţul masei lemnoase pe picior a ajuns la un record istoric de 186 lei pe metrul cub, dublu faţă de acum patru ani”, a declarat pentru ZF Nicolae Ţucunel, preşedintele ASFOR.

Industria prelucrării lemnului include companiile angrente în activităţi de exploatare forestieră şi fabricile de prelucreare a lemului, cele care produc cherestea, PAL, furnir, sau alte materiale lemnoase, cu excepţia fabricilor de mobilă.

Potrivit preşedintelui ASFOR, industria prelucrării lemnului contribuie la bugetul de stat cu 7-8 miliarde lei pe an, bani proveniţi din taxe şi impozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO