Retail&Agrobusiness

Caru’ cu Bere, locul de întâlnire al lui Goga şi Coşbuc, este vizitat zilnic de 900 de clienţi străini

Dragoş Pe­trescu: Străinii care vin sunt interesaţi de istoria locului şi de produsele tradiţionale româneşti, respectiv mici, ciorbă de burtă sau de perişoare

Autor: Cristina Rosca

18.10.2014, 08:57 848

Caru’ cu Bere, unul dintre cele mai cunoscute restaurante de pe piaţa locală, primeşte zilnic 900 de clienţi străini, respectiv 36% din totalul celor care îi trec pragul.

Numărul turiştilor străini care vin în centrul istoric la restaurantul care se află acolo de 115 ani creşte an de an cu 5-10%, însă potenţial de creştere încă mai există, potrivit lui Dragoş Petrescu, acţionarul majoritar al grupului City Grill care operează localul. Acesta este în continuare deţinut de nepoţii fondatorului - Niculae Mircea şi Alexandra Hristo­vorov, doar că este admi­nistrat de grupul controlat de antre­prenorul Dragoş Pe­trescu.

În 2006, grupul de restau­rante şi cafenele care deţine localurile Hanu’ Berarilor, City Grill şi Trattoria Buon­giorno a devenit oficial operatorul Caru’ cu Bere, moment în care a investit peste 1,5 milioane de euro în renovare – sumă ce cuprinde atât investiţia în construcţie, cât şi dotările localului. Astăzi, restaurantul are 1.400 mp, 450 de locuri în interior şi 150 de locuri pe terasă.

„Avem 2.500 de clienţi pe zi şi observăm că numărul turiştilor străini este în continuă creştere. Consider însă că nu avem câţi turişti merităm în România, aşa că mai este loc de creştere. Străinii care vin sunt interesaţi de istoria locului şi de produsele tradiţionale româneşti, respectiv mici, ciorbă de burtă sau de perişoare“, spune Petrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO