Caru’ cu Bere, unul dintre cele mai cunoscute restaurante de pe piaţa locală, primeşte zilnic 900 de clienţi străini, respectiv 36% din totalul celor care îi trec pragul.
Numărul turiştilor străini care vin în centrul istoric la restaurantul care se află acolo de 115 ani creşte an de an cu 5-10%, însă potenţial de creştere încă mai există, potrivit lui Dragoş Petrescu, acţionarul majoritar al grupului City Grill care operează localul. Acesta este în continuare deţinut de nepoţii fondatorului - Niculae Mircea şi Alexandra Hristovorov, doar că este administrat de grupul controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu.
În 2006, grupul de restaurante şi cafenele care deţine localurile Hanu’ Berarilor, City Grill şi Trattoria Buongiorno a devenit oficial operatorul Caru’ cu Bere, moment în care a investit peste 1,5 milioane de euro în renovare – sumă ce cuprinde atât investiţia în construcţie, cât şi dotările localului. Astăzi, restaurantul are 1.400 mp, 450 de locuri în interior şi 150 de locuri pe terasă.
„Avem 2.500 de clienţi pe zi şi observăm că numărul turiştilor străini este în continuă creştere. Consider însă că nu avem câţi turişti merităm în România, aşa că mai este loc de creştere. Străinii care vin sunt interesaţi de istoria locului şi de produsele tradiţionale româneşti, respectiv mici, ciorbă de burtă sau de perişoare“, spune Petrescu.