Retail&Agrobusiness

CEC Bank a încheiat o convenţie cu APIA pentru a oferi credite în baza subvenţiilor agricole

CEC Bank a încheiat o convenţie cu APIA pentru a oferi...

Autor: Dan Straut

18.07.2017, 13:07 497

În baza convenţiei, beneficiarii pot accesa până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, cu o dobândă de 2,98%* pe an şi un comision de acordare de 0,95% din valoarea creditului. Rata de dobândă este stabilită în funcţie de indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului; valoarea indicelui începând cu data de 1 iulie 2017 este de 1,03% la care se adaugă o marjă de 1,95%.

Potrivit CEC Bank, structura de garanţii este flexibilă, „incluzând posibilitatea obţinerii garanţiei Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM)”. Finanţarea se acordă „fără contribuţie proprie din partea clientului, exclusiv în lei, pentru prevenirea riscului valutar”.

„Prin semnarea unui nou parteneriat cu APIA, CEC Bank demonstrează implicarea activă în susţinerea clienţilor care solicită finanţare pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul agriculturii, arie de activitate ce reprezintă o prioritate strategică pentru banca noastră”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte director general al CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO