Retail&Agrobusiness

Fermierii pot depune de joi cereri pentru finanţări nerambursabile,cu un buget total de 541 mil.euro

Fermierii pot depune de joi cereri pentru finanţări...

Autor: Departamentul Economic

28.04.2016, 12:03 479

Proiectele incluse în program acoperă investiţii în exploataţii agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici.

În acest an se deschid pentru prima dată două submăsuri, respectiv cea de "Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol" şi cea pentru "Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol".

Pentru aceste două submăsuri, sesiunea de depunere se desfăşoară între 28 aprilie-31 iulie 2016, a anunţat joi Ministerul Agriculturii.

"Suntem pregătiţi să venim în întâmpinarea celor ce vor finanţare. Am făcut numeroase simplificări şi am reglat multe lucruri pentru ca procesul de depunere să fie mult mai eficient. Este doar o primă etapă, urmând să deschidem în cel mai scurt timp şi sesiunile pentru alte submăsuri", a decalarat Andras Szakal, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO