Retail&Agrobusiness

Producătorul de lapte Lactag din Argeş speră să ajungă la afaceri de peste 120 de milioane de lei şi 50 de magazine proprii

Adriean Asan-Mic, acţionar şi director general al Lactag SA: În anul 2014, vânzările din reţeaua de magazine proprii au reprezentat aproximativ 38% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Adriean Asan-Mic, acţionar şi director general al Lactag SA: În anul 2014, vânzările din reţeaua de magazine proprii au reprezentat aproximativ 38% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Autor: Mădălina Panaete

27.04.2015, 00:06 1165
Lactag, unul dintre cei mai mari pro­du­cători locali de lactate, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afa­ceri de 123,7 mil. lei, în creş­tere cu aproa­pe 70% faţă de anul precedent pe fon­dul des­chiderii de ma­gazine proprii, dar şi a lan­sării de noi pro­duse, atât pe categoria pro­duselor lac­tate, cât şi pe cea de mezeluri- cate­go­rie în care a intrat în urmă cu circa un an.
 
În 2014, compania controlată de omul de afaceri Robert Iriza, fost acţionar al producătorului de îngheţată Top Gel, şi de Adriean Asan-Mic, fost director general al Top Gel, a realizat o cifră de afaceri de 71,8 mil. lei, în creştere cu 18% faţă de nivelul din 2013.
 
„Creşterea semnificativă a cifrei de afaceri în 2014 s-a datorat mai multor acţiuni / proiecte conjugate. În primul rând, a fost finalizată o investiţie de peste 1 mil. euro şi dată în folosinţă noua secţie de prelucrare ESL şi UHT şi de amba­lare a laptelui de consum în ambalaje Tetra Pak. De asemenea, creşte­rea numă­rului de magazine proprii a contri­buit la avansul cifrei de afaceri anul trecut”, a declarat pentru ZF Adriean Asan-Mic, acţionar şi director general al Lactag SA, companie listată la bursa de la Bucureşti, având simbolul bursier LACT. Anul acesta, compania a lansat o gamă de produse lactate „light”, iar directorul general al Lactag spune că vor continua să lanseze produse noi, atât lactate, cât şi mezeluri, şi că vor face un rebranding al produselor din carne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO