Retail&Agrobusiness

Repatrierea românilor din străinătate, soluţie pentru deficitul de personal şi pentru schimbarea mentalităţii angajaţilor

Felix Pătrăşcanu: Românii care lucrează în străinătate se întorc cu o mentalitate schimbată.

Felix Pătrăşcanu: Românii care lucrează în străinătate se întorc cu o mentalitate schimbată.

Autor: Simona Tatu

11.08.2017, 00:05 405

Felix Pătrăşcanu, Fan Courier: „Dacă oamenii din fabrica de textile din Prahova ar fi lucrat în străinătate, nu ar fi acceptat un discurs în care să fie jigniţi de către şef”.

Romanian Business Leaders (RBL), organizaţie a antreprenorilor şi a şefilor de companii din mediul de business, susţin că problema forţei de muncă poate fi rezolvată prin întoarcerea românilor plecaţi în străinătate,  dar şi prin „importul” de personal din ţări aflate în apropierea României, precum Serbia, Ucraina, sau Republica Moldova.

În prezent între 2,5 şi 3 milioane de români sunt plecaţi la muncă în alte ţări.

„Ne dorim să aducem românii de pretutindeni mai aproape de comunităţile locale, să le oferim oportunităţi de afaceri şi să îi chemăm efectiv să se implice în viaţa comunităţilor locale. Avem nevoie de o schimbare de mentalitate, iar cunoştinţele, relaţiile, capitalul şi experienţa acumulată în ţările de adopţie, să îi ajute să se descurce în ţară”, a spus Marius Bostan, fostul ministru al comunicaţiilor, antreprenor şi iniţiator al proiectului RePatriot, realizat de RBL. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO