Retail&Agrobusiness

Sorana Georgia, fosta şefă a reţelei de magazine Billa, preia conducerea unei companii care intermediază relaţia retailerilor cu producătorii

Sorana Georgia, fosta şefă a reţelei de magazine...

Autor: Cristina Roşca

09.01.2017, 00:05 1141
Sorana Georgia (51 de ani), executivul român care a condus timp de cinci ani operaţiunile lanţului de supermarketuri Billa în România, a devenit unic administrator al elveţienilor de la Markant pe piaţa locală.
 
Compania prezentă din acest an şi în România este un intermediar între retaileri şi producători. Markant este prezentă în Polonia şi Ungaria din 2013, iar în Cehia din 1999. Printre partenerii din comerţ se numără Kaufland, Metro Cash & Carry şi Real, potrivit site-ului propriu. Înainte de a prelua această funcţie, Sorana Georgia s-a ocupat de integrarea lanţului de supermarketuri Billa în businessul local al Carrefour. Francezii au preluat lanţul de 86 de supermarketuri Billa, cu afaceri de peste 300 de milioane de euro la finalul lunii decembrie 2015 într-o tranzacţie de aproape 100 mil. euro. Sorana Georgia a preluat conducerea Billa în 2011, moment în care a devenit prima româncă care a condus operaţiunile unuia dintre cei mai importanţi zece retaileri din România.
 
La momentul preluării reţeaua avea 55 de magazine, pentru ca în momentul preluării de către Carrefour să fi ajungă la 86. Ea a fost totodată primul român care a ocupat funcţia de director executiv al reţelei Billa. Sorana Georgia şi-a construit cariera în retail, astfel că în cei circa 20 de ani petrecuţi în retail şi-a trecut în portofoliu companii precum Metro Cash & Carry România, Real Hypermarket Romania, Spar şi apoi Billa, potrivit informaţiilor de pe site-ul de socializare pentru mediul de business Linkedin.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO