Retail&Agrobusiness

Tecar şi-a crescut vânzările cu 5% la fabrica de hârtie din Alba

Ioan Tecar

Ioan Tecar

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2015, 00:06 383
Producătorul de articole din hârtie Pehart Tec din Pe­treşti, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 255,7 mil. lei (57,5 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior.
 
Pehart Tec face parte din grupul MG-Tec, cu afaceri totale de 585,5 mil. lei (131,5 mil. euro) şi peste 1.000 de angajaţi în 2014.
 
„În 2014 ne-am axat, în principal, pe consolidarea poziţiei com­paniei pe piaţă, având în vedere trendul crescător al măr­cilor private existente în ma­gazine şi al diversităţii acestora. Astfel, am reuşit să creştem notorietatea măr­cilor proprii, Pu­fina şi Alint, fapt care a dus im­plicit şi la creş­te­rea vân­zărilor“, a declarat Ioan Tecar, proprietarul gru­pului MG-Tec.
 
Fabrica de hârtie din Petreşti pro­duce prosoape de bucă­tărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele care ajung în marile lan­ţuri de ma­ga­zine (Lidl, Auchan, Profi, Me­tro, Cora) sau sunt comercia­li­zate prin intermediul distri­bui­torilor. Com­pa­nia exportă o parte din producţie în Grecia, Un­garia, Bul­ga­ria, Germania şi Serbia. În urma investiţiilor derulate până în prezent, capa­ci­ta­tea de producţie a fabricii Pehart Tec a crescut cu apro­xi­ma­tiv 30%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO