Companii

Retailerul Obi urmeaza Real intr-un parc de retail la Cluj

17.03.2008, 20:06 117

Operatorul german de bricolaj OBI, divizie a grupului Tengelmann, a achizitionat un teren in zona industriala a orasului Cluj-Napoca, unde recent a fost deschis un hipermarket Real, potrivit unor surse din piata clujeana.
Astfel, magazinul din Cluj ar putea fi unul dintre primele operate de retailerul german pe piata locala, dupa ce reprezentantii companiei au afirmat anterior ca primele doua magazine vor fi deschise in Bucuresti, respectiv intr-un oras din vestul tarii, fara a preciza insa locatia.
Retailerul german este prezent in 11 tari europene si genereaza vanzari de 5,8 miliarde de euro in peste 500 de magazine.
"Decizia de a veni in Romania constituie un pas important in consolidarea pozitiei de lider pe piata din regiune. Consideram ca piata romaneasca ne ofera in acest moment un mare potential de crestere si ne targetam sa devenim lider si aici, iar in urmatorii ani vom investi masiv in reteaua de magazine", a declarat pentru ZF Transilvania Johanna Meessen, sef al departamentului corporate communications & PR. Aceasta a mai spus ca primele magazine din Romania vor fi deschise in trimestrul patru din 2008, fara a preciza care vor fi principalele locatii care se afla pe harta de dezvoltare a companiei.
Compania germana Obi va deschide pe piata romaneasca magazine avand suprafete cuprinse intre 8.000 si 12.000 de metri patrati, iar articolele care se vor comercializa vor fi atat din gama do-it-yourself, cat si articole pentru casa si gradina.
Pe langa Germania, Cehia, Slovenia, Polonia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina si Rusia, OBI este de asemenea prezent in Italia, Austria, Elvetia si Croatia. OBI este unul dintre cei mai mari distribuitori DIY din lume, avand peste 38.000 de angajati.
Piata DIY, a carei valoare a ajuns anul trecut la un miliard de euro, este impartita de lanturile internationale precum Praktiker si Bricostore, dar si de investitori autohtoni ca Ambient, ce acopera zona vestica a tarii, si Dedeman Bacau, retailer care s-a concentrat in zona Moldova.
Operatorul german va investi circa 50 mil. euro pana la sfarsitul anului viitor in deschiderea a 13 magazine, potrivit unor informatii anterioare ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO