Companii

Retailerul Profi a fost controlat de Garda Financiară pentru că vinde ulei prea ieftin

Retailerul Profi a fost controlat de Garda Financiară...

Autor: Cristina Roşca

10.02.2013, 13:26 23523

Retailerul Profi, deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors, a fost controlat de Garda Financiară la finalul săptămânii trecute în contextul în care reţeaua a primit reclamaţii că vinde prea ieftin uleiul marcă proprie Proxi.

Cine stă în spatele reţelei de magazine Profi?

Câţi oameni vin zilnic la Profi?

Reprezentanţii Profi au precizat că vindeau cu 4,99 lei litrul de ulei. Preţul unei sticle de ulei în comerţ este situat între 6 şi 12 lei pentru un brand cunoscut şi 5 şi 7 lei pentru mărci private.

Oficialii Profi adaugă faptul că în prezent nu ştiu rezultatul anchetei.Mai multe magazine au fost controlate de Garda Financiară iar compania a fost invitată să prezinte anumite documente.

"Am creat stocuri mari din acest produs, dar scăderea puterii de cumpărare a făcut ca vânzările să fie mai mici decât se anticipase. Noi suntem împotriva risipei de orice fel, aşa că decât să lăsăm un ulei (...) să se deprecieze, am preferat să-l vindem la un preţ accesibil pentru cât mai multă lume", a declarat Pawel Musial, director general PROFI Rom Food, compania care operează reţeaua.

Retailerul precizează că în fiecate an, în perioada 15 ianuarie - 15 februarie, legea permite retailerilor să-şi reducă stocurile prin scăderea preţurilor produselor. Acest model de business este utilizat mai ales de retailerii de modă.

Profi deţine în România 150 de magazine şi vrea să mai deschidă alte 44 până la finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO