Companii

Reteaua Billa ajunge la peste 30 de unitati

07.02.2007, 18:58 28

Reteaua de supermarketuri Billa se va extinde in acest an cu 8-10 magazine in Romania, in orase precum Medias, Giurgiu sau Reghin, compania urmand sa deschida o unitate de aproximativ 300 de metri patrati (suprafata de vanzare) in aeroportul Henri Coanda. Investitia medie pentru un magazin construit este de 5 mil. euro.
Compania a deschis anul trecut patru magazine, in urma unor investitii de 22 mil. euro, si vizeaza orase cu peste 25.000 de locuitori.
"Supermarketul din aeroport va avea aproximativ 9.000 de potentiali clienti si va avea o oferta de produse adaptate locatiei, cu accent pe articolele proaspete", a declarat Wolfgang Janisch, directorul general al companiei Billa Romania. El a precizat ca extinderea retelei va viza locatii in interiorul oraselor, in proximitatea cartierelor de locuinte.
Billa, cea mai mare retea de supermarketuri dupa valoarea vanzarilor, a inregistrat in anul 2005 o cifra de afaceri de 250,4 mil. euro (in crestere cu peste 60% fata de anul precedent), in conditiile in care compania si-a extins reteaua cu 5 magazine in aceasta perioada, ajungand la 18 unitati deschise.
Pe termen lung, reteaua Billa ar putea ajunge la peste 100 de magazine pe piata romaneasca, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.
Billa Romania face parte din grupul german Rewe si a fost infiintata in anul 1999. Rewe mai activeaza pe piata romaneasca prin intermediul retelei Selgros Cash&Carry si al magazinelor de tip discounter XXL Mega Discount si Penny Market.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO