Companii

Reteaua Body Shop trece la mexicani?

08.06.2001, 00:00 16



Compania britanica Body Shop, comerciant de produse cosmetice, a confirmat ca poarta discutii in vederea unei eventuale preluari de catre firma mexicana Grupo Omnilife, relateaza agentiile internationale de presa.

Surse apropiate tranzactiei afirma ca grupul mexican a ajuns la o intelegere preliminara privind achizitia Body Shop International PLC pentru aproximativ 500 de milioane de dolari.

Afacerea nu este finalizata inca, deoarece depinde de posibilitatea companiei mexicane de a obtine un credit de 250 de milioane de dolari pentru a finanta preluarea.

Omnilife este o firma care se ocupa cu vanzarea, direct catre consumatori, a produselor naturiste.

Jorge Vergara, fondatorul Omnililfe, a refuzat sa confirme afacerea, anuntata de cotidianul Wall Street Journal. "Organismele de reglementare din Marea Britanie sunt foarte severe si nu pot declara nimic. Totusi, o sa anuntam unele detalii saptamana viitoare", a mai spus Vergara.

Steve McIvor, purtator de cuvant al Body Shop, a declarat ca firma "poarta discutii preliminare cu o terta parte si va face un anunt oficial dupa ce acestea vor fi incheiate", fara a face un alt comentariu.

Body Shop a anuntat la Londra ca a fost contactata de o alta parte, dar nu se stie daca discutiile se vor concretiza intr-o oferta de preluare. "Negocierile sunt intr-un stadiu incipient si nu suntem siguri ca se va ajunge la o intelegere", a mai spus McIvor.

Body Shop are 1.840 de magazine in aproape 50 de tari, dintre care doar 477 sunt detinute de compania britanica. In Romania, firma britanica are doua magazine situate in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO