Companii

Revin clientii in hotelurile de 5 stele din Bucuresti. Revin afacerile?

11.04.2010, 23:11 23

Gradul de ocupare al hotelurilor din Capitala, unul dintre ceimai importanti indicatori in businessul hotelier, a inregistrat inprimul trimestru al anului acesta o rata de crestere medie cu circa5%, dupa ce mai bine de un an acest indicator a fost in scadere, peo piata evaluata la 570 de milioane de euro anul trecut.

"Primul trimestru al anului acesta a fost mai bun comparativ cuaceeasi perioada a anului trecut. Am inregistrat un grad de ocuparemai ridicat, in ciuda unui context economic in continuarenefavorabil", a declarat Adrian Adam, directorul de vanzari simarketing al hotelului de cinci stele Radisson Blu dinCapitala.

Din cauza scaderii gradelor de ocupare si a tarifelor medii lacazare, piata hoteliera a inregistrat anul trecut un declin decirca 34%, pana la 570 de milioane de euro, potrivit companiei deconsultanta Trend Hospitality.

Si hotelul de cinci stele Howard Johnson a raportat o crestere agradului de ocupare cu cinci procente in primele trei luni, pana la45%, dar in acelasi timp a anuntat si venituri mai mici cu aproape11%.

Jucatorii din piata sustin ca desi gradele de ocupare au avut untrend usor ascendent in trimestrul unu, veniturile au fost maimici, pe fondul reducerii tarifelor cu aproape 30% anul trecut, invederea atragerii clientilor de business, ce aduc cele mai mariincasari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO