Companii

Revista Business Magazin vă invită la o discuţie cu Stefanos Theocharopoulos, cel mai puternic executiv din telecom

La o discuţie cu cel mai puternic executiv din telecom

Stefanos Theocharopoulos, 43 de ani, conduce afacerile de 1,2 de miliarde de euro ale Romtelecom şi Cosmote

Autor: Anca Arsene-Barbulescu

30.09.2011, 00:04 1168

Cel mai important CEO din domeniul telecom din România, Stefanos Theocharopoulos, care conduce afacerile de 1,2 miliarde de euro ale Romtelecom şi Cosmote, va discuta deschis despre cariera sa, dar şi despre planurile pe care le are pentru cei doi operatori de telecomunicaţii şi despre evoluţia pieţei cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat de revista BUSINESS Magazin.

Stefanos Theocharopoulos poate fi numit cel mai puternic executiv din industria telecom din România. Conduce Cosmote din 2008, iar din acest an a urcat şi la cârma Romtelecom, operatori de telecomunicaţii cu acelaşi acţionar care au înregistrat anul trecut afaceri cumulate de aproape 1,2 miliarde de euro, cu 200 de milioane de euro mai mult decât liderul pieţei, Orange, şi un profit operaţional de peste 228 de milioane de euro. Executivul este totodată responsabil şi de operaţiunile lan­ţului de retail GSM Germanos.

Grecul în vârstă de 43 de ani a fost numit de OTE, grupul elen de telecomunicaţii din spatele celor două companii, la conducerea Cosmote la începutul lui 2008, în locul lui Nikolaos Tsolas, cel care a deţinut poziţia timp de doi ani, de la momentul transformării CosmoRom în Cosmote.

Licenţiat al Universităţii Sussex în inginerie elecronică şi absolvent al unui Master of Science în comunicaţii mobile şi prin satelit în cadrul Universităţii din Westminster, Theocharopoulos şi-a clădit de la bun început cariera în domeniul telecom. A ocupat de-a lungul timpului mai multe poziţii executive în companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie şi Ericsoon Hellas/Grecia.

La OTE s-a angajat în 2002 şi a fost promovat patru ani mai târziu în funcţia de director executiv business development al OTEGlobe, companie membră a grupului OTE. Iar ulterior a fost numit şi director executiv de tehnologie în cadrul OTE Investment Services.

Întâlnirea lui Stefanos Theocharopoulos cu oameni de afaceri şi executivi din peisajul economic românesc va avea loc luni 10 octombrie, cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat de BUSINESS Magazin, conceput ca un moment oportun pentru un public restrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţi ai comunităţii de business din România.

Mai multe detalii despre ediţiile anterioare ale "MEET THE CEO", dar şi despre proiectele viitoare găsiţi pewww.bmag.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO