Companii

Rezultatele din aprilie, oxigen pentru piaţa auto din acest an

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

23.05.2014, 00:07 605

În luna aprilie a fost înregistrată cea mai mare creştere a vânzărilor de maşini comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la venirea crizei economice, de 28,5%, la aproape 6.800 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Produ­că­torilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

„O creştere de 10 luni consecutive este o situaţie cu care nu s-a mai întâlnit piaţa locală în ultimii cinci ani. Ca urmare a acestei evoluţii şi luând în calcul factorii care activează în piaţă pe termen scurt, apreciem că la sfârşitul anului putem înregistra o creştere de 4-5% pe ansamblul pieţei auto fiind de aşteptat ca aceasta să fie mai importantă pe segmentul vehiculelor comerciale“, au spus oficialii APIA. O creştere a pieţei de 5% ar duce volumul vân­zărilor la peste 86.100 de autovehicule, în valoare de 1,3 mld. euro, ci­fră apropiată de cea din 2012.

Ernest Popovici, preşedintele APIA, declara la începutul acestui an faptul că pentru 2014 sunt estimate valori similare cu cele atinse în 2013 şi doar demararea rapidă a programului de casare alături de relaxarea condiţiilor de creditare ar putea susţine o revenire a pieţei  în acest an.  Programul de casare a demarat în luna aprilie, cu două luni întârziere, dar mult mai devreme comparativ cu anul 2013 când acesta a pornit în iunie. Până în data de 19 mai, aproape o treime din cele 17.000 de tichete remat au fost utilizate la achiziţia unei maşini noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO