Companii

Rin Grand Hotel: grad de ocupare de 33% si afaceri de 2,7 mil. euro

Rin Grand Hotel: grad de ocupare de 33% si afaceri de 2,7 mil. euro
26.05.2008, 00:31 138

Hotelul Rin Grand din Capitala, unitatea cu cea mai mare capacitate din Europa, a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 2,7 milioane de euro, in conditiile unui grad de ocupare de 33%.
"In aceste trei luni am avut in medie o capacitate de 1.000 de camere, care au fost deschise treptat. In prezent am ajuns la 1.300 de camere deschise din 1.500 in total", a spus Ionut Negoita, care impreuna cu fratele sau Robert Negoita a investit 60 de milioane de euro in Rin Grand Hotel.
Initial in luna noiembrie a anului trecut au fost deschise 650 de camere, pentru ca numarul lor sa creasca treptat pana la 1.300.
"Avand in vedere ca lunile ianuarie si februarie sunt destul de slabe, suntem multumiti de rezultatele inregistrate. Vrem sa ajungem la un grad de ocupare de 37%-40% in acest an", a mai spus Negoita.
Potrivit unor estimari anterioare ale reprezentantilor companiei, hotelul ar putea rula in acest an afaceri de 17-18 milioane de euro in conditiile unui grad de ocupare previzionat de circa 40%.
Negoita a precizat ca pana in acest moment majoritatea veniturilor au venit din cazare, circa 64%, restul fiind acoperit de segmentul de food&beverages.
Preturile de cazare au fost mentinute la un nivel mai scazut comparativ cu alte unitati de patru stele din Capitala, pornind de la 99 de euro.
Fratii Negoita mai detin in Capitala si hotelul Rin Otopeni, de patru stele, precum si hotelurile Confort si Traian de trei stele. In afara de investitiile in sectorul hotelier, fratii Negoita mai deruleaza in zona de sud a Capitalei si investitii in sectorul imobiliar, urmand sa dea in septembrie in folosinta 1.700 de apartamente, iar la sfarsitul anului urmator un complex care va include un mall si birouri pe o surafata construita de 140.000 de metri patrati.
"Mai detinem terenuri atat in sudul Bucurestiului, dar si in nord, unde avem o suprafata de 7,5 hectare. Urmeaza sa vedem ce vom construi", a mai spus Negoita.

Hotelul in cifre
Capacitate de 1.500 de camere din care in prezent sunt operationale 1.300;
Preturi de 99 de euro (camera single, standard), 109 euro (camera dubla satnadrd), sub media pietei;
Rulaj estimat pentru acest an: 17-18 milioane de euro in conditiile unui grad mediu de ocupare de 40%;
Investitia realizata de fratii Negoita pentru deschiderea acestui hotel a fost de 60 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO