Companii

România, printre destinaţiile turistice cele mai evitate de britanici

România, printre destinaţiile turistice cele mai evitate de britanici
02.08.2010, 11:44 15

România se află printre primele cinci destinaţii evitate deturiştii britanici în această vară, în condiţiile în care o treimedintre britanici îşi vor petrece în ţară concediul din acest an,relatează cotidianul The Guardian, în ediţia electronicăde luni, scrie Mediafax.

Unu din patru britanici petrece în 2010 mai multe zile deconcediu acasă faţă de anul precedent şi o treime dintre britanicivor rămâne în ţară, potrivit studiului realizat de o asociaţiebritanică, CSMA Club.

Aproximativ 25 la sută dintre cei chestionaţi au precizat că labaza deciziei de a-şi petrece concediul în ţară se află motivefinanciare. Alte motive care i-au făcut pe britanici să nu plece înconcediu în străinătate sunt: instabilitatea financiară din Europa(pentru 11 la sută), temerile provocate de grevele angajaţilor întransportul aerian (7 la sută) şi riscul repetării problemelorcreate de norul de cenuşă (6 la sută).

Un concediu în Marea Britanie va costa familia britanică medie înjur de 980 de lire sterline (1.180 de euro), zonele preferate fiindScoţia, Districtul Lacurilor, Devon şi Snowdonia, potrivit surseicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO