Românii au cheltuit anul trecut 360 mil.lei pe somon şi macrou

20 apr 2017 Autor: Roxana Rosu

Somonul şi macroul sunt în vârful clasamentului în ceea ce priveşte preferinţele românilor în materie de peşte, cu vânzări cu 5% mai mari în 2016, locurile următoare fiind ocupate de merluciu şi cod alb, conform datelor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România şi dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

De asemenea, fructele de mare sunt şi ele din ce în ce mai apreciate pe plan autohton.

În 2016, vânzările de somon au totalizat aproximativ 210 milioane de lei, iar cele de macrou circa 157 de milioane de lei. Din punctul de vedere al volumelor, campion este macroul, cu 31.500 de tone cumpărate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, cumparare
, romani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide