Companii

Românii din străinătate au urcat traficul Wizz Air cu 30%

17.06.2010, 23:33 28

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat în primelecinci luni ale anului 736.000 de pasageri, în creştere cu 31% faţăde perioada similară a anului trecut, în urma introducerii de noidestinaţii de zbor şi a creşterii capacităţii de transport.

"Am înregistrat o creştere a numărului de pasageri în specialdatorită majorării capacităţii de transport din Cluj-Napoca şiBucureşti, precum şi noilor rute lansate şi creşterii frecvenţelorpentru zborurile de la cele trei baze operaţionale pe care le avemîn România. În ceea ce priveşte traficul de pasageri, Bucureştiulva totaliza, în continuare, peste 50% din operaţiunile companiei înRomânia", a spus Gyorgy Abran, directorul comercial al WizzAir.

În primele cinci luni, operatorul low-cost a avut un grad deocupare de peste 80%, similar celui înregistrat în aceeaşi perioadăa anului trecut, când a transportat 562.000 de pasageri.

Wizz Air este prima companie aeriană care comunică rezultateleprivind traficul în primele cinci luni din acest an. La sfârşitullunii iunie, operatorul ungar va ajunge la o flotă de opt avioanepe piaţa locală şi aproape 300 de angajaţi, după ce a alocat înacest an încă două avioane Airbus 320 pentru bazele din Cluj-Napocaşi Bucureşti.

"Estimăm pe întregul an 2010 o creştere cu 30% a numărului depasageri, până la 2 milioane de persoane din şi spre România. Vomcontinua să investim şi să aducem logistică pe plan local." Anultrecut, compania care operează 42 de rute a transportat peste 1,7milioane de pasageri. Potrivit datelor companiei, cota de piaţă aWizz Air este de 45,5%. Principalul competitor este Blue Air, carea transportat anul trecut aproape 1,7 mil. pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO