Companii

Românii întorşi acasă au majorat afacerile transportatorilor

Românii care s-au întors acasă au majorat afacerile transportatorilor

În primele patru luni ale anului, traficul Atlassib pe transportul de pasageri pe rute internaţionale a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Mirabela Tiron

26.04.2011, 23:51 98

Transportatorii rutieri de pasageri au suplimentat numărulautocarelor dinspre Spania, Italia, dar şi dinspre Germania şiAustria în preajma sărbătorilor de Paşte, în con­diţiile în care oparte din românii care muncesc în străinătate s-au întors înţară.

"Românul este legat de ţara lui, iar de sărbători se întoarceacasă. Anul acesta în preajma Paştelui au venit mai mulţi româniacasă din Spania, Italia şi Germania faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut", a spus Ilie Carabulea, cel mai bogat om de afaceridin Sibiu, care controlează compania Atlassib şi mai multe firme detransport rutier, dar şi alte businessuri.

Carabulea susţine că în luna aprilie, până în prezent, au fosttransportaţi înspre şi dinspre România aproape 47.000 de români,mai mult cu 15% faţă de aceeaşi lună în 2010. Traficul de pasageriînregistrat luna aceasta este aproape similar cu cel obţinut îndouă luni de activitate (ianuarie şi februarie). Şi veniturilecompaniei de transport au crescut cu două procente, după cumsusţine Carabulea.

În primele patru luni ale anului, traficul companiei detransport pasageri pe rute internaţionale a crescut cu 7% faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut. Compania specializată petran­sportul rutier de persoane, cu afaceri de 66 mil. euro anultrecut, operează cu o flotă de 225 de autocare spre destinaţii dinSpania, Italia, Germania, Austria, Anglia şi alte ţări. Cea maimare pondere în cifra de afaceri a companiei Atlassib o ge­nereazătransporturile spre Spania şi Italia, ţări în care mun­cesc cei maimulţi români. Anul trecut, compania Atlassib a transportat 600.000de călători pe 35 de rute inter­na­ţionale. Carabulea anunţa laînceputul acestui an că plă­nuieşte să achiziţioneze 15 autocarepentru a reînnoi flota com­­paniei.

Mai multe curse dinspre Germania, Cehia,Austria

Şi Dragoş Anastasiu, proprietarul companiei Eurolines, susţinecă datorită românilor care au venit acasă în preajma sărbătorii dePaşte aproape că s-a dublat numărul de pasageri transportaţi înspreRomânia faţă de o perioadă normală.

"Am suplimentat numărul autocarelor pe rutele dinspre Germania,Cehia, Austria, Franţa şi Ungaria. Sunt români care au venit înţară cu 10 chiar şi 14 zile înainte de Paşte şi alţii care seîntorc în străinătate la câteva zile după sărbători", a declaratDragoş Anastasiu. El a precizat că în perioada sărbătorilor crescsemnificativ şi veniturile companiei. Pentru anul acesta seaşteaptă la o creştere cu 12% a numărului de pasageri şi cu 10% aîncasărilor.

Compania de transport de persoane Eurolines, care a finalizat cuo cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro anul tre­cut, opereazăcu peste 30 de autocare proprii pe rutele in­ter­naţionale şi cualte câteva autocare, în colaborare cu dife­riţi parteneri. Anultrecut, Eurolines a transportat 120.000 de pasageri pe ruteinternaţionale.

Mai multe colete expediate

"Românii au trimis şi mai multe colete în perioada sărbătorilorde Paşte anul acesta faţă de anul trecut. S-au tran­sportat cuaproape 30% mai multe colete", a declarat Cara­bulea. Aceste coleteau fost trimise atât în ţară de către ro­mâ­nii din străinătate,dar şi în afara României de către cei care au rude sau prieteni înafară. "Românilor din străinătate li s-a trimis din ţară chiar şipâine sau brânză", a spus Carabulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO