Companii

Romenergo a castigat 23 mil. euro anul trecut

03.07.2006, 18:40 87

Romenergo, companie cu activitati in domeniul furnizarii serviciilor si echipamentelor energetice precum si al comertului cu energie, a raportat la finalul anului trecut un profit brut de 23,4 milioane de euro, de peste 11 ori mai mare comparativ cu rezultatul raportat in 2004.
Valoarea profitului brut depaseste cifra de afaceri a Romenergo, care a fost de 20,2 mil. euro in 2005, conform datelor prezentate in Monitorul Oficial. "Faptul ca nivelul profitului brut depaseste nivelul cifrei de afaceri este o chestiune pur contabila, in ultimul indicator regasindu-se veniturile financiare si extraordinare. Cifra de afaceri cuprinde doar veniturile provenind din activitatea de exploatare", au explicat sursele citate.
In 2004, compania lucra la o marja de profit de 8%.
"Aceasta crestere se datoreaza unui numar mai mare de contracte incheiate, contracte in cadrul carora compania nu a externalizat nicio activitate, toate fiind derulate prin intermediul firmelor din cadrul grupului Romenergo", au declarat surse din cadrul companiei, fara a da insa detalii asupra contractelor incheiate.
Compania are 211 angajati, in crestere comparativ cu nivelul de 174 de salariati din 2004.
Unul dintre cele mai mari contracte in care este implicat Romenergo este cel de reabilitare a ecluzei de la Portile de Fier 1, proiect a carui valoare se ridica pana la 50 de milioane de euro. Alaturi de Romenergo, in cadrul acestui proiect mai participa Energomontaj si Hidroconstructia.
Grupul Romenergo cuprinde sapte firme Romenergo Mecanic (specializat in producerea de componente pentru hidrocentrale, termocentrale si centrale nucleare), FEA (electronica si automatizari), Umex (manevrarea containerelor si a echipamentelor grele), Optoelectrica, Recont (inginerie), Allpro (comert cu masini de cusut) si Transmarina precum si trei ramuri de activitati conexe, si anume in domeniul turismului, restaurantelor si agriculturii, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.
Romenergo a fost infiintata in 1979 de catre statul roman ca firma de comert exterior, care se ocupa de importurile de echipamente si asistenta tehnica pentru proiectul centralei nuclearelectrice de la Cernavoda. De asemenea, Romenergo asigura la acea data si training-ul personalului, implicat in proiectul centralei de la Cernavoda.
Ulterior, Romenergo si-a extins si si-a diversificat portofoliul de activitati. In anii '90, Romenergo a devenit companie cu capital privat in urma procesului de privatizare prin MEBO (Management Employees Buy Out - Cumpararea Actiunilor de catre managementul si angajatii societatii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO