Companii

Romgaz incearca sa se extinda pe pietele externe

17.10.2006, 19:43 15

Compania Romgaz Medias intentioneaza sa-si extinda activitatile de explorare in domeniul gazelor naturale pe piete externe, intrucat resursele din Romania sunt limitate, compania aflandu-se in negocieri cu grupul ungar MOL, informeaza producatorul de gaze.
"Dupa castigarea unei licitatii organizate de compania MOL (...), Romgaz este in faza de negociere si semnare a contractului", potrivit informatiilor companiei.
Compania intentioneaza sa majoreze, pana in 2008, capacitatea de inmagazinare, prin realizarea de depozite noi si dezvoltarea unitatilor existente, la un nivel de peste patru miliarde de metri cubi.
Romgaz a inmagazinat o cantitate de gaze naturale suplimentara cu circa 120 de milioane de metri cubi fata de nivelul programat, destinata utilizarii pe perioada de iarna. Compania asigura circa jumatate din productia anuala de gaze naturale, de circa 13 miliarde de metri cubi, celalalt mare producator fiind Petrom. Romgaz exploateaza 151 de zacaminte de gaze naturale.
Ministerul Economiei si Comertului detine 85% din actiunile Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO